ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν Σόιμπλε-Δένδιας


Πώς θα μειωθούν οι φόροι-  Με ποιο τρόπο θα καταπολεμηθεί η ανεργία και οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν ρευστότητα αλλά και οι επιπτώσεις του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ρωσία, στην ελληνική οικονομία

Θέματα που αφορούν την ανεργία, τη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διάρκειας μιας ώρας συνάντησης που είχαν στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Δένδιας βρίσκεται από τη Δευτέρα στην γερμανική πρωτεύουσα όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ωστόσο δεν προχώρησε σε κοινές δηλώσεις με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός μετά το τετ-α-τετ που  είχε με τον κ. Σόιμπλε.

Αναφορικά με τα θέματα φορολόγησης ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Συζητήσαμε πάρα πολύ τα θέματα φορολόγησης, το πώς θα μπορούσε η ελληνική  οικονομία να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους αλλά και με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση και να αναπτυχθούν». 

Τετ-α-τετ και με τον Γερμανό υπουργό Επικρατείας στην Καγκελαρία

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην Καγκελαρία με τον υπουργό Επικρατείας της Γερμανίας κ. Helge Braun, με τον οποίο συζήτησε για θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως π.χ. στον τομέα του Τουρισμού. Ο  Έλληνας υπουργός  αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης  για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη  των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κ.  Braun.

Δείπνο με εκπροσώπους της Τράπεζας KfW

Το βράδυ  της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  παρακάθισε  σε δείπνο εργασίας με εκπροσώπους της Τράπεζας KfW. Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας οι εκπρόσωποι  της γερμανικής τράπεζας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα  και εξέφρασαν την πρόθεση να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ώστε να φθάσει σύντομα η χρηματοδότηση  στους τελικούς αποδέκτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα των ελληνικών  επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.  
  
Στη συνέχεια του σημερινού προγράμματος, ο κ. Δένδιας  παρακάθεται  σε γεύμα εργασίας με τη Διοίκηση του  Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών (BDI) και θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας κ. Sigmar Gabriel, με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Καγκελαρίας κ. Nikolaus Meyer-Landrut) και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Stephan Steinlein.  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact