ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα γίνει με κοινωνικό μέρισμα, 13η σύνταξη και επίδομα θέρμανσης

Τέλος για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και για την 13η σύνταξη το Πάσχα έχει βάλει η κυβέρνηση, ωστόσο σκέφτεται να κάνει νέες παροχές.

Τέλος για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και για την 13η σύνταξη το Πάσχα έχει βάλει η κυβέρνηση, ωστόσο σκέφτεται να κάνει νέες παροχές.

Το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου δεν θα καταβληθεί, η 13η σύνταξη πάει για το τέλος του 2020 και τώρα η κυβέρνηση ψάχνει χώρο για άλλες κινήσεις.

Πληροφορίες λένε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα εξετάσει στις αρχές Νοέμβρη το ενδεχόμενο αύξησης του καταβαλλόμενου επιδόματος θέρμανσης.

Ήδη, πηγές της αγοράς καυσίμων πριν την κρίση στο Ριάντ, εκτιμούσαν ότι η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει με τιμή στο 1 ευρώ ανά λίτρο ενώ από σήμερα αναμένονται ανατιμήσεις σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη.

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά είχε δηλώσει ότι: «Εντός του 2019 αν έχουμε υπεραπόδοση προϋπολογισμού, θα είναι άμεση προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης. Ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο σύντομα θα έχουμε πρόσθετα νέα».

Χθες, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να προκύψει έξτρα δημοσιονομικός χώρος εντός του 2019. Ο αρμόδιος για τα δημοσιονομικά υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης άλλωστε, διαβεβαίωσε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στον φετινό προϋπολογισμό θα τηρηθεί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των θεσμών.

Σαφείς εκτιμήσεις αναφορικά με την ύπαρξη ή μη έξτρα δημοσιονομικού χώρου αναμένονται στα μέσα Οκτωβρίου, η «μοιρασιά» με τρόπο ο οποίος δεν θα δημιουργεί μόνιμες επιβαρύνσεις αναμένεται το τελευταίο δίμηνο του έτους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact