ΚΟΣΜΟΣ

Τι θα γίνει όταν πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

«Στα πάντα, στην Βρετανία, θα μπει χειρόφρενο»

Η Ελισάβετ η Δεύτερη βήχει. Δεν παρακολούθησε τη λειτουργία των Χριστουγέννων, εντάξει, λογικό για μια ενενηντάρα που κρύωσε, αλλά δεν παρακολούθησε ούτε τη λειτουργία της Πρωτοχρονιάς. Και το έθνος αλάφιασε. Τι θα γίνει αν πεθάνει η Βασίλισσα; Έχει πεθάνει η Βασίλισσα και μας το κρύβουν. Τα ανάκτορα, σιγή ιχθύος. Πώς αλλιώς, άλλωστε! Θα πρέπει να αλλάξουν τόσα και τόσα: Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα (φέρουν τη βασιλική κεφαλή της), ο Εθνικός Ύμνος, ναι ο εθνικός ύμνος!

Περιμένετε να το μάθετε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Αμ δε! Είναι τόσα αυτά που πρέπει να γίνουν που αυτή τη στιγμή η Ελισάβετ η Δεύτερη μπορεί να έχει ήδη συναντήσει την Βασίλισσα Βικτωρία, η σορός της να έχει ταριχευθεί και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει όταν όλα θα είναι έτοιμα. Και, για την ώρα, εμείς θα αρκούμαστε σε ειδήσεις του τύπου «η Βασίλισσα αισθάνεται καλύτερα».

Ποια είναι όμως όλα εκείνα που πρέπει να είναι έτοιμα;

Στα πάντα, στην Βρετανία, θα μπει χειρόφρενο. Για 12 μέρες, ίσως και λίγο παραπάνω. Το διάστημα αυτό φέρει την επίσημη, «βασιλική» ονομασία «Η Γέφυρα».

Κατά πάσα πιθανότητα, οι τράπεζες και οι κάθε είδους χρηματιστηριακές αγορές θα κλείσουν (προσοχή, αυτό είναι σημαντικό για τη βρετανική οικονομία που το φόρτε της είναι η χρηματοοικονομική οικονομία!). Τόσο η κηδεία όσο και η τελετή στέψης του διαδόχου θα ανακηρυχθούν εθνικές αργίες (το εκτιμούμενο κόστος της κάθε μιας στο βρετανικό ΑΕΠ κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 6 δισ. στερλίνες χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος της οργάνωσης).

Βεβαίως, όλες οι μεταδόσεις σατιρικών εκπομπών στο BBC θα ανασταλούν.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος ενδέχεται να χρειαστεί ν’ αλλάξει το όνομά του (κατά συνέπεια θα αλλάξουν και τα lyrics του Εθνικού Ύμνου).

Ο Κάρολος αυτομάτως θα γίνει ο νέος Μονάρχης, καθώς ο θρόνος δεν πρέπει, technically speaking, να μείνει κενός (η μοναδική περίπτωση που υπάρχει να στεφθεί ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι αν ο Κάρολος αποφασίσει να παραιτηθεί υπέρ αυτού). Βεβαίως, πρέπει να συνέλθει το συμβούλιο διαδοχής στο St James’ Palace για να ανακηρύξει, επίσημα, βασιλιά τον Κάρολο (ενώπιον του συμβουλίου αυτός θα δώσει όρκο πίστης στο Κοινοβούλιο και την Εκκλησία της Αγγλίας). Στη συνέχεια, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων θα δώσουν όρκο πίστης σε αυτόν. Και θα τυπωθούν καινούργια γραμματόσημα που θα φέρουν το (βασιλικό) πρόσωπό του.

Χαρά σε όλους τους τηλεθεατές απανταχού στην υφήλιο. Εμείς, όμως, στεκόμαστε στον στίχο από το ομώνυμο τραγούδι των Sex Pistols «God Save the Queen».

 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact