ΚΟΣΜΟΣ

Τι θα γίνει όταν πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

«Στα πάντα, στην Βρετανία, θα μπει χειρόφρενο»

Η Ελισάβετ η Δεύτερη βήχει. Δεν παρακολούθησε τη λειτουργία των Χριστουγέννων, εντάξει, λογικό για μια ενενηντάρα που κρύωσε, αλλά δεν παρακολούθησε ούτε τη λειτουργία της Πρωτοχρονιάς. Και το έθνος αλάφιασε. Τι θα γίνει αν πεθάνει η Βασίλισσα; Έχει πεθάνει η Βασίλισσα και μας το κρύβουν. Τα ανάκτορα, σιγή ιχθύος. Πώς αλλιώς, άλλωστε! Θα πρέπει να αλλάξουν τόσα και τόσα: Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα (φέρουν τη βασιλική κεφαλή της), ο Εθνικός Ύμνος, ναι ο εθνικός ύμνος!

Περιμένετε να το μάθετε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Αμ δε! Είναι τόσα αυτά που πρέπει να γίνουν που αυτή τη στιγμή η Ελισάβετ η Δεύτερη μπορεί να έχει ήδη συναντήσει την Βασίλισσα Βικτωρία, η σορός της να έχει ταριχευθεί και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει όταν όλα θα είναι έτοιμα. Και, για την ώρα, εμείς θα αρκούμαστε σε ειδήσεις του τύπου «η Βασίλισσα αισθάνεται καλύτερα».

Ποια είναι όμως όλα εκείνα που πρέπει να είναι έτοιμα;

Στα πάντα, στην Βρετανία, θα μπει χειρόφρενο. Για 12 μέρες, ίσως και λίγο παραπάνω. Το διάστημα αυτό φέρει την επίσημη, «βασιλική» ονομασία «Η Γέφυρα».

Κατά πάσα πιθανότητα, οι τράπεζες και οι κάθε είδους χρηματιστηριακές αγορές θα κλείσουν (προσοχή, αυτό είναι σημαντικό για τη βρετανική οικονομία που το φόρτε της είναι η χρηματοοικονομική οικονομία!). Τόσο η κηδεία όσο και η τελετή στέψης του διαδόχου θα ανακηρυχθούν εθνικές αργίες (το εκτιμούμενο κόστος της κάθε μιας στο βρετανικό ΑΕΠ κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 6 δισ. στερλίνες χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος της οργάνωσης).

Βεβαίως, όλες οι μεταδόσεις σατιρικών εκπομπών στο BBC θα ανασταλούν.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος ενδέχεται να χρειαστεί ν’ αλλάξει το όνομά του (κατά συνέπεια θα αλλάξουν και τα lyrics του Εθνικού Ύμνου).

Ο Κάρολος αυτομάτως θα γίνει ο νέος Μονάρχης, καθώς ο θρόνος δεν πρέπει, technically speaking, να μείνει κενός (η μοναδική περίπτωση που υπάρχει να στεφθεί ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι αν ο Κάρολος αποφασίσει να παραιτηθεί υπέρ αυτού). Βεβαίως, πρέπει να συνέλθει το συμβούλιο διαδοχής στο St James’ Palace για να ανακηρύξει, επίσημα, βασιλιά τον Κάρολο (ενώπιον του συμβουλίου αυτός θα δώσει όρκο πίστης στο Κοινοβούλιο και την Εκκλησία της Αγγλίας). Στη συνέχεια, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων θα δώσουν όρκο πίστης σε αυτόν. Και θα τυπωθούν καινούργια γραμματόσημα που θα φέρουν το (βασιλικό) πρόσωπό του.

Χαρά σε όλους τους τηλεθεατές απανταχού στην υφήλιο. Εμείς, όμως, στεκόμαστε στον στίχο από το ομώνυμο τραγούδι των Sex Pistols «God Save the Queen».

 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact