ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου – Αιγύπτιου ΥΠΕΞ για τη Γάζα


Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών και εξέτασαν τις εν προκειμένω δυνατότητες συνεισφοράς τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο

Τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας συζήτησε σε τηλεφωνική συνομιλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία για εκεχειρία και υπογράμμισε την ανάγκη για μια μόνιμη εκεχειρία, προκειμένου να τερματισθεί η αιματοχυσία και η δραματική ανθρωπιστική κρίση.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών και εξέτασαν τις εν προκειμένω δυνατότητες συνεισφοράς τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη εξέτασαν πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει η διεθνής κοινότητα για τη σταθεροποίηση της χώρας και την αποφυγή μίας νέας ανθρωπιστικής κρίσης που θα μπορούσε να ενισχύσει τις ροές προσφύγων και να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδος για την παροχή άμεσης βοήθειας για την επιχείρηση της δια θαλάσσης εκκένωσης των Αιγυπτίων πολιτών που έχουν διαφύγει από την Λιβύη και ευρίσκονται στην Τυνησία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact