ΚΟΣΜΟΣ

Την «είπε» με ραβασάκι σε παράλυτη κοπέλα, τη βρήκε από τον πατέρα της

Ένα κακό σημείωμα στο αυτοκίνητο και μια απάντηση στα κοινωνικά μέσα

Τους χώρους στάθμευσης των ατόμων με αναπηρία οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε ευλαβικά, μιας και δεν είναι απλώς ένδειξη πολιτισμού, αλλά πραγματικής ανθρωπιάς.

Μόνο που ένας Βρετανός δεν πολυκαταλαβαίνει από αυτά, εκφράζοντας την οργή του στο αυτοκίνητο μιας κοπέλας με αναπηρία που πήγε να ψωνίσει.

Η 23χρονη Paige Tanner είχε πάει με τη μητέρα της για ψώνια στο Ρέντινγκ της Αγγλίας και επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό τους, το οποίο είχαν παρκάρει σε θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ, βρήκαν ένα σημείωμα.

shutterstock563912431

Η κοπέλα πάσχει από τρισωμία 18 (Σύνδρομο Έντουαρντς), μια χρωμοσωματική ανωμαλία που συνδέεται με βαριάς μορφής αναπηρίες. Η κατάσταση της Paige σημαίνει πως χρειάζεται 24ωρη φροντίδα, καθώς δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Ο τύπος την είδε να κατεβαίνει από το αμάξι με τη βοήθεια της μητέρας της (όπως δήλωσε εκείνη) και να μπαίνει στο εμπορικό κέντρο, σπεύδοντας μετά να κοτσάρει το ραβασάκι του στο παρμπρίζ.

«Θα σε αναφέρω για παράνομη χρήση της θέσης στάθμευσης των ΑΜΕΑ», έγραφε, «σε είδα, εσένα και τη μικρή και ικανή σωματικά κόρη σου να παρκάρετε το αμάξι σας στη θέση, χωρίς να έχετε σήμα αναπηρίας. Αυτή η εγωιστική πράξη στερεί από έναν παράλυτο άνθρωπο τη δυνατότητα να παρκάρει».

dppgjjfjsdfsefefrdgdrgr1

Ο μπαμπάς της Paige, Alan, εξοργίστηκε όταν είδε το σημείωμα και βγήκε στο Facebook να τα πει ένα χεράκι με τον άγνωστο: «Για τον άνθρωπο που έγραψε αυτό το σημείωμα, μην κρίνεις αν δεν ξέρεις τις πλήρεις λεπτομέρειες της αναπηρίας κάποιου. Η Paige δεν είναι ένα μικρό κορίτσι, όπως λες, αλλά μια 23χρονη ενήλικη που έχει σοβαρής μορφής νοητική αναπηρία και χρειάζεται συνεχή φροντίδα όλη την ώρα. Ελπίζω ο άνθρωπος που το έγραψε να το δει αυτό».

Το σημείωμα έκανε όπως ήταν φυσικό τον κύκλο του στα κοινωνικά μέσα, προκαλώντας εκατοντάδες σχόλια συμπαράστασης στην οικογένεια Tanner. Ο Alan ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη, επέμεινε πάντως πως «μακάρι να μας άφηνε το όνομα και τη διεύθυνσή του. Θα μπορούσα να του αφήσω την Paige για καμιά βδομάδα. Είμαι σίγουρος πως θα άλλαζε γνώμη!»…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact