ΚΟΣΜΟΣ

Την παράταση της εκεχειρίας με το Ισραήλ εξετάζουν οι Παλαιστίνιοι


Διαψεύδονται οι πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ απέρριψε όλα τα παλαιστινιακά αιτήματα, όπως την άρση του αποκλεισμού της Γάζας – Οι συνομιλίες συνεχίζονται

Οι Παλαιστίνιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν την τριήμερη εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο της Δυτικής Όχθης επικαλούμενο έναν αξιωματούχο που συμμετέχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ στο Κάιρο.

Ο Ιζάτ Ρισκ, που είναι στέλεχος της Χαμάς, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Maan ότι η απόφαση για μια βιώσιμη εκεχειρία εξαρτάται από το αποτέλεσμα των συνομιλιών που διεξάγονται στο Κάιρο με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Ο Ρισκ διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ απέρριψε όλα τα παλαιστινιακά αιτήματα —όπως την άρση του αποκλεισμού της Γάζας— και είπε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από έναν Αιγύπτιο αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. “Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αποτελέσματα, όμως είμαστε αισιόδοξοι”, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης με τους εκπροσώπους του Ισραήλ και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και σήμερα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια απάντηση των Ισραηλινών στα αιτήματα των Παλαιστινίων.

Στη Γάζα, όπου τα όπλα έχουν σιγήσει από το πρωί της Τρίτης, ορισμένοι από τους κατοίκους εγκατέλειψαν διστακτικά τα σχολεία-καταφύγια του ΟΗΕ και επέστρεψαν στις γειτονιές τους όπου ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς και η έντονη οσμή από τα πτώματα πλανάται στον αέρα.

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, στο νότιο Ισραήλ, το οποίο βομβαρδιζόταν σε καθημερινή βάση με πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας, οι δρόμοι σήμερα ήταν και πάλι γεμάτοι με παιδιά που έπαιζαν ξένοιαστα.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact