ΕΛΛΑΔΑ

Το 2021 θα έχουμε νέες ταυτότητες

Για έκδοση νέων ταυτοτήτων εντός του 2021 και το πώς θα είναι αυτές μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει “σηκωθεί” από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πριν από το τέλος του έτους και στόχος είναι μέσα στο 2021, να έχουμε ταυτότητες».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξετάζει το μοντέλο Εσθονίας, όπου οι νέες ταυτότητες «μοιάζουν πιο πολύ με το σημερινό δίπλωμα οδήγησης, είναι έγχρωμες και έχουν επάνω τους και την κατάλληλη ψηφιακή υποδομή».

«Η κεντρική ιδέα, είναι όχι απλώς να έχω ένα πιστοποιητικό, αλλά να μπορώ να χρησιμοποιώ την ταυτότητα, για να έχω βασικές υπηρεσίες από το σπίτι μου ή από τη δουλειά μου» σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι στόχος του είναι με τις νέες ταυτότητες να μπορεί να λαμβάνει ο πολίτης μια εξουσιοδότηση ή να συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση χωρίς να προσφεύγει σε κάποιο ΚΕΠ.

Μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι η υπηρεσία αυτή θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη μέσω ΚΕΠ για πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία αλλά «ένας νέος άνθρωπος ή ένας επαγγελματίας είναι αμαρτία να μην μπορεί να το κάνει αυτό αυτόματα και να μην μπορεί να πιστοποιηθεί αυτόματα όπως γίνεται σε τόσες άλλες χώρες του κόσμου. Θα γίνει και εδώ».

Καταλήγοντας, ο υπουργός τόνισε πως ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό των νέων ταυτοτήτων θα είναι η ψηφιακή υπογραφή, η οποία θα είναι ισοδύναμη με τη φυσική υπογραφή. Σε περίπτωση κλοπής της ταυτότητας, βέβαια, μπορεί κανείς να φανταστεί (ή μήπως όχι;) το τι θα γίνει…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact