ΚΟΣΜΟΣ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ λέει «ναι» στο αίτημα Τραμπ για τους αιτούντες άσυλο

Τι ζητεί η αμερικανική κυβέρνηση για τους μετανάστες που φτάνουν στις ΗΠΑ

Την έγκρισή του έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στο αίτημα της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ για την καθολική εφαρμογή του νέου κανόνα με σκοπό να περιοριστούν οι αιτήσεις ασύλου που καταθέτουν μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό, μέτρο-κλειδί στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής του Λευκού Οίκου στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αποφάνθηκε ότι ο κανόνας αυτός, που απαιτεί από τους περισσότερους μετανάστες που ζητούν διεθνή προστασία να υποβάλουν πρώτα αιτήματα σε ασφαλείς τρίτες χώρες από τις οποίες πέρασαν καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ, μπορεί να εφαρμοστεί, ενώ την ίδια ώρα εξετάζονται στα δικαστήρια οι προσφυγές που αμφισβητούν το κατά πόσον είναι σύννομος ή αντίκειται προς το Σύνταγμα.

Η Σόνια Σοτομαγιόρ και η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, δύο μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου που κατά παράδοση τηρούν πιο προοδευτική στάση σε κοινωνικά ζητήματα, διαφώνησαν.

Συνομιλίες Τραμπ με τον πρόεδρο του Μεξικού για μεταναστευτικό και εμπόριο

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέφερε χθες Τετάρτη μέσω Twitter ότι είχε μια καλή, όπως τη χαρακτήρισε, τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στο μεταναστευτικό ζήτημα και για το εμπόριο.

Sostuvimos una buena conversación telefónica con el presidente Donald Trump. Se reafirmó la voluntad de mantener una relación de amistad y cooperación entre nuestros pueblos y gobiernos. pic.twitter.com/qHzD5mJFcd

— Andrés Manuel (@lopezobrador_) September 11, 2019

Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν ότι πρόθεσή τους είναι να διατηρήσουν διμερείς σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, σύμφωνα με τον Λόπες Ομπραδόρ.

Νωρίτερα χθες, ο Μεξικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η απειλή της κυβέρνησης των ΗΠΑ να επιβάλλει τιμωρητικούς δασμούς σε όλα τα αγαθά με προέλευση τη χώρα του — το 80% των εξαγωγών του Μεξικού έχει προορισμό τον βόρειο γείτονά του — απομακρύνθηκε, μετά τις επαφές που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Μαρσέλο Εμπράρδ στην Ουάσινγκτον για την αποτίμηση της προόδου στις προσπάθειες ανακοπής των μεταναστευτικών ροών.

Έπειτα από συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και μια σύντομη συνομιλία με τον Τραμπ την Τρίτη, ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε πως μπορεί να αναμένεται περαιτέρω μεγάλη μείωση των ροών μεταναστών προς τις ΗΠΑ μέσω της μεξικανικής επικράτειας.

Λίγους μήνες πριν, οι ΗΠΑ «τηρούσαν πολύ πιο άκαμπτη στάση, αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Υπήρξε αναγνώριση του γεγονότος ότι τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που είχαν γίνει από την πλευρά μας», διαβεβαίωσε ο Λόπες Ομπραδόρ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact