ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

Το απόγευμα οι προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

Πιο συγκεκριμένα, ένα μέρος εξαγγελιών και μέτρων θα αφορά το διάστημα έως το τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή θα διαρκεί το πρόγραμμα γέφυρα που ζητεί η κυβέρνηση και το δεύτερο σκέλος θα εκτείνεται σε βάθος χρόνου και έως την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι με την τμηματική αυτή παρουσίαση, να δείξει στους εταίρους ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει προϋποθέσεις υπό τις οποίες το πρόγραμμα γέφυρα θα μπορούσε να υλοποιηθεί, χωρίς να μετακινείται όμως από τη θέση της ότι δεν θα ζητήσει παράταση του προηγούμενου προγράμματος και δεν θα δεχθεί να μπει σε κάποια διαδικασία αξιολόγησης από την τρόικα, τουλάχιστον όχι με την μορφή που αυτή είχε έως τώρα.
Οπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αυτά που θα παρουσιαστούν στη Βουλή θα είναι και αυτά που ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει στην Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται για μία ακόμη φορά ότι «η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης».

Στο μεταξύ, κλίμα ανησυχίας και σε κάποιες στιγμές έντασης, επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου κατά την πολύωρη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων με μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης, στην οποία ο κ. Τσίπρας παρέστη μόνον για σύντομο χρονικό διάστημα και το «βάρος» σήκωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ι. Δραγασάκης, εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις από μεμονωμένους και ομάδες βουλευτών, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη ότι επίκειται υποχώρηση της κυβέρνησης από προγραμματικές της δεσμεύσεις και μία στροφή, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρώπη στις κρίσιμες συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδας.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες και σε κάθε περίπτωση εν αναμονή του περιεχομένου της ομιλίας του Πρωθυπουργού, στους κύκλους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η αίσθηση ότι ακόμη και εξαγγελίες όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ή η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα γίνουν σταδιακά και ενδεχομένως σε βάθος χρόνου και υπό αυτήν την έννοια, επίκειται μία «αλλαγή πλεύσης».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact