ΕΛΛΑΔΑ

Το «CESME» και η προβοκάτσια των Τούρκων για την «παρενόχληση» – Επίδειξη δύναμης από τα Ελληνικά «γεράκια»

Του Κώστα Σαρικά 

Η Άγκυρα ανακάλυψε δήθεν παρενόχληση του ‘’CESME’’ από μια τετράδα Ελληνικών μαχητικώνF-16. Και μάλιστα όπως υποστηρίζει με θράσος κάποια από τα μαχητικά της HAF όχι μόνο πέταξαν σε χαμηλό ύψος αλλά προχώρησαν και σε εκτόξευση θερμοβολίδων(Flares) προς το Τουρκικό πλοίο.

Δεν ήταν παρενόχληση αλλά κάτι παραπάνω από ενόχληση αυτό που συνέβη το μεσημέρι στην «καρδιά» του Αιγαίου. Εκεί όπου η Πολεμική Αεροπορία έκανε για μια ακόμη φορά επίδειξη ισχύος και απέδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» στο Αρχιπέλαγος.

Η Άγκυρα ανακάλυψε δήθεν παρενόχληση του ‘’CESME’’ από μια τετράδα Ελληνικών μαχητικώνF-16. Και μάλιστα όπως υποστηρίζει με θράσος κάποια από τα μαχητικά της HAF όχι μόνο πέταξαν σε χαμηλό ύψος αλλά προχώρησαν και σε εκτόξευση θερμοβολίδων(Flares) προς το Τουρκικό πλοίο. Ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων από το σύνολο του Τουρκικού τύπου με όλα τα ΜΜΕ των γειτόνων συντεταγμένα να κάνουν λόγο για θρασύτατη Ελληνική πρόκληση επικαλούμενα πηγές του Τουρκικού υπουργείου άμυνας.

Ταυτόχρονα ο Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις κάνοντας λόγο για ‘’έρευνα σε δική τους περιοχή’’ και για ‘’μια από τις πολλές παρενοχλήσεις που κάνουν οι γείτονες’’. Ο Τούρκος υπουργός συνέχισε με λεονταρισμούς μιλώντας για ‘’την απαραίτητη απάντηση’’ που έδωσε η Άγκυρα χωρίς καν να διευκρινίσει ποιά ήταν αυτή.

Όσα φυσικά υποστηρίζουν οι Τούρκοι απέχουν από την αλήθεια και φυσικά μοναδικό σκοπό έχουν την καλλιέργεια κλίματος έντασης για να ‘’τορπιλίσουν’’ τις διερευνητικές ρίχνοντας την ευθύνη στην Αθήνα. Γιατί η πραγματικότητα βρίσκεται πολύ μακριά και δικαιολογεί τη νευρικότητα της Άγκυρας.

Πέντε ημέρες πριν από την έκδοση της Τουρκικής navtex για έρευνες του ‘’CESME’’ στο Κεντρικό Αιγαίο μεταξύ Λήμνου, Αη Στράτη και Σκύρου η Πολεμική μας Αεροπορία έχει εκδόσει NOTAM με αριθμό Α0350/21 για άσκηση των Ελληνικών ‘’γερακιών’’ στην περιοχή μεταξύ Χαλκιδικής, Εύβοιας , Σκύρου και Άη Στράτη. Αεροπορική άσκηση με συγκεκριμένους κανόνες ως προς το ύψος πτήσης των μαχητικών. Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 29 μαχητικά τα οποία απογειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε μια επίδειξη ισχύος της HAF στη 13.30 από τουλάχιστον τέσσερις Πολεμικές Μοίρες.

Τα μαχητικά σε σχηματισμούς κινήθηκαν προς τη δεσμευμένη περιοχή και συγκεκριμένα μεταξύ Αη Στράτη και Ψαρών και προχώρησαν στην εκτέλεση της άσκησης η οποία ολοκληρώθηκε στις 14.40. Στη συνέχεια αποχώρησαν προς τις βάσεις τους. Τα Ελληνικά F-16 δεν έφεραν ούτε θερμοβολίδες(Flares) ούτε αερόφυλλα(Chaffs). To πλησιέστερο προς το ‘’CESME’’ μαχητικό απείχε 10 ναυτικά μίλια και πετούσε σε ύψος 19.000 ποδών. Κατά συνέπεια οι ισχυρισμοί των Τούρκων στερούνται σοβαρότητας και απέχουν από την αλήθεια.

Η Τουρκική πολεμική αεροπορία εμφανίστηκε στο Βόρειο Αιγαίο για ελάχιστα λεπτά με ένα ζεύγος F-16 το οποίο ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με τα Ελληνικά μαχητικά και φυσικά δεν υπήρχε εμπλοκή. Άλλωστε κάθε φορά τους τελευταίους μήνες που αεροσκάφη της TuAF βρέθηκαν απέναντι από μαχητικά της HAF επέστρεψαν στις βάσεις τους βαριά ‘’ηττημένα’’.

(Newpost.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Οι Τούρκοι βγάζουν 82 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Η Ελλάδα περιμένει διάλογο;

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε άσκηση με την…

Έρχεται «κόφτης» στα SMS εξόδου και μετακίνηση εμβολιασμένων από νομό σε νομό;

Αυτά τουλάχιστον προαναγγέλλουν οι «ειδικοί»! «Φωτιές» άναψε η…

Πρωτοφανείς εικόνες: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο

Απίστευτες οι εικόνες που κάνουν το γύρο του…

«Χαστούκι»-προειδοποίηση από τα ΗΑΕ στον Ερντογάν!

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα ΗΑΕ στη Τουρκία. Την…

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όλα θα σταθμίζονται μέχρι…

Το διασκεδάζουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες και…

Οι επιστήμονες προβλέπουν τι θα γίνει με τον κορονοϊό σε 10 χρόνια

Σαν ένας ιός κοινού κρυολογήματος – που μάλιστα…
contact