ΚΥΠΡΟΣ

Το διπλό φονικό που συντάραξε Ελλάδα και Κύπρο: Ο φερόμενος φονιάς έσπασε την σιωπή του

Ως μάρτυρας στη διαδικασία δίκης εντός δίκης κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ο βασικός κατηγορούμενος για το διπλό φονικό του Στροβόλου Λοΐζος Τζιωνής. Προηγουμένως, ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του ανακριτή Θεμιστοκλέους, από τον συνήγορο υπεράσπισης Τζιωνή.

Ο Λοΐζος Τζιωνής ανέγνωσε επί του όρκου του τη γραπτή κατάθεσή του για την 27η Απριλίου, ημέρα για την οποία διεξάγεται η δίκη εντός δίκης.

Ο Τζιωνής ανέφερε ότι πιέστηκε από τους ανακριτές τη μέρα εκείνη, η οποία άρχισε από τον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου όπου κρατείτο, συνεχίστηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου έδωσε προφορική και γραπτή κατάθεση και αναγνωρίστηκε από τον 15χρονο γιο του άτυχου ζεύγους και ολοκληρώθηκε στο πατρικό του σπίτι στην Αγλαντζιά, όπου υπέδειξε στους ανακριτές πού είχε κρύψει το φονικό μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε το βράδυ του μακελειού. Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι οι ανακριτές τον πίεζαν συνεχώς να τους πει πού είχε το μαχαίρι και τα ρούχα, ότι δεν τον ρώτησαν αν ήθελε πρωινό, ενώ αγνοούσαν το γεγονός ότι ο ίδιος έτρεμε και ίδρωνε λόγω στέρησης.

Ανέφερε δε ότι δεν είπε κατά την εξέτασή του από ψυχίατρο ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης προτού συλληφθεί στην Αγία Νάπα, γιατί στο ίδιο δωμάτιο βρίσκονταν δίπλα του οι ανακριτές. Αναφορά έκανε και στο ότι ο ανακριτής Σάββας Σιαμμούτης καθόταν πολύ κοντά του, με αποτέλεσμα να τον κάνει να νιώθει άβολα.

Ο Λοΐζος Τζιωνής ήταν γενικά ήρεμος τα 15 λεπτά που κατέθετε, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε ότι τον ανέκριναν στο ΤΑΕ Λευκωσίας, γι’ αυτό τους είχε πει να τον αφήσουν να μιλήσει μόνος του. Όσο αφορά την κατάθεσή του, ο Τζιωνής ανέφερε ότι, ενώ μιλούσε στους ανακριτές, είδε ανοικτή την πόρτα ενός ντουλαπιού, εντός του οποίου ήταν ένα όπλο. Ο ένας εκ των ανακριτών, σύμφωνα με τον Τζιωνή, τού είπε «έτο πιστόλι εκεί, αν σκέφτεσαι να φύεις». Είπε, μάλιστα, ότι οι ανακριτές τού έλεγαν «υπόγραψε» και αυτός υπέγραφε.

Το SigmaLive κατέγραψε και τη σημερινή διαδικασία λεπτό προς λεπτό, ενώ η αντεξέταση του Τζιωνή από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής θα συνεχιστεί στις 10.30 την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος του Τζιωνή κατέθεσε αίτημα, προκειμένου να καταθέσει εμπειρογνώμονας (ψυχίατρος) στη διαδικασία της δίκης εντός δίκης, πράγμα που θα τύχει συνεννόησης και με την Κατηγορούσα Αρχή, αλλά και με το Δικαστήριο.

Ο Άντρος Αναστασίου, μάλιστα, ήγειρε ζήτημα δυσκολίας στο να συναντήσει τον πελάτη του στις Κεντρικές. Όπως ανέφερε, το προσωπικό εκεί τού λέει ότι πρέπει να κλείνει ραντεβού. Από πλευράς του, το Δικαστήριο ανέφερε στον συνήγορο του 33χρονου ότι δεν μπορεί να κάνει κάποια διευθέτηση για τις Φυλακές.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact