ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το ΔΝΤ βρίσκεται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από την Κομισιόν»

«Οι Γερμανοί – όποτε τους βολεύει – κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ» τόνισαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικά στελέχη δίνοντας το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή.

Αυτό που σημείωσαν τα ίδια στελέχη της Κυβέρνησης είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, το ΔΝΤ είναι σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από την Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά στη στάση του ίδιου του Ταμείου οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έχει διαμηνύσει πως έχει μεν τις απόψεις του, ωστόσο σημειώνουν ότι δεν θα βάλει τη «φυτιλιά» για να έχει την ευθύνη του αδιεξόδου και συμπλήρωσαν πως «αν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους δεν θα μπουν εμπόδιο».

Κυβερνητικοί παράγοντες υπογράμμιζαν, επίσης, ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχουν εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν οτι δεν μπορεί να μην περιλαμβάνεται στη συμφωνία. Τόνιζαν, επίσης, πως η συμφωνία αυτή θα πρέπει να είναι ενιαία για να είναι βιώσιμη.

Πάντως οι ίδιες πηγές σημείωναν πως παρατηρείται εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Brussels Group και ότι θα πρέπει να αρχίσει να γράφεται το κείμενο.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact