ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δραματικό ολονύκτιο θρίλερ και η παρέμβαση Τσίπρα που οδήγησε σε συμφωνία

Μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα σε Ολάντ και Γιούνκερ – Βαρύ κλίμα με την Α. Μέρκελ

Επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη και ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κλείσει η συμφωνία το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το κλίμα στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο ήταν βαρύ, με την κ. Μέρκελ να επαναφέρει το θέμα της συμφωνίας – γέφυρα λέγοντας ότι το Βερολίνο δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς.

Τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας αναζήτησε στήριξη και ενώ η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν στο Χίλτον. Ο κ. Τσίπρας μίλησε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο της Κομισιόν οι οποίοι ήταν πολύ πιο υποστηρικτικοί, τονίζοντας την πάγια θέση Παρισιού και Βρυξελλών για άμεση και συνολική συμφωνία.

Η πρωτοβουλία αυτή κρίθηκε αναγκαία, ώστε να κλείσει η συμφωνία χωρίς επιπλέον προσκόμματα, καθώς η Αθήνα είχε αντιληφθεί πως υπήρχε διάθεση από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να τορπιλιστεί η συμφωνία και ο Σόιμπλε είχε καταστήσει σαφές ότι προκρίνει ένα νέο δάνειο γέφυρα.

Η κυβέρνηση στρέφει πλέον το βλέμμα στο Eurogroup της Παρασκευής για να διαπιστωθεί επακριβώς η γερμανική θέση, και επιζητεί τη στήριξη της Κομισιόν και του Παρισιού στην κρίσιμη αυτή μάχη, ώστε να αποφευχθούν οι βλέψεις του Βερολίνου για συμφωνία – γέφυρα.

Σημειώνεται ότι οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών έκλεισαν τελικά το πρωί με συμφωνία, με τις δυο πλευρές να έχουν καταλήξει στο κείμενο του μνημονίου, και να απομένουν μόνο μερικές τεχνικές λεπτομέρειες για την οριστικοποίησή της.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact