ΕΛΛΑΔΑ

Το e-mail της Αθήνας στην Τρόικα

Την απάντηση της Τρόικας περιμένει, πλέον, η κυβέρνηση, μετά από την αποστολή τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, του νέου «πακέτου» θέσεων της Αθήνας για όλες τις εκκρεμότητες. Η διαφορά σε σχέση με τα όσα συζητήθηκαν στο Παρίσι, είναι οι στοχευμένες αυξήσεις ΦΠΑ, θέμα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έμενε ανοικτό μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου και «κλείδωσε» κατόπιν συμφωνίας του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ειδικότερα, το e- mail της Αθήνας, συμπεριλαμβάνει τα εξής:

 • Αύξηση ΦΠΑ στον Τουρισμό και συγκεκριμένα στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων. Ο συντελεστής σήμερα είναι 6,5% και είναι πολύ πιθανόν να φτάσει στο 10%. Η Τρόικα ζητούσε αύξηση συντελεστή στο 13%.
   
 • «Πάγωμα» συντάξεων και τη διετία 2016- 2017. Μετά από το ήδη νομοθετημένο «πάγωμα» έως το τέλος του 2015 προβλεπόταν η δυνατότητα αυξήσεων σε συνάρτηση με την αύξηση του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό.
   
 • Αύξηση στα 20 χρόνια των ελάχιστων ετών ασφάλισης αλλά μόνο για τους γεννηθέντες από το 1975 και μετά
   
 • Κατάργηση των συντάξεων πριν από τα 62 αλλά με εφαρμογή του μέτρου από το 2019 με 3ετή μεταβατική περίοδο. Σύμφωνα με υπολογισμούς, σε αυτή την περίπτωση θα θιγούν 10.000- 15.000 ασφαλισμένοι αντί των 250.000 που θα συνεπαγόταν η κατάργηση από 1/1/2015 όπως ζητούσε η Τρόικα
   
 • Πιο αυστηρά κριτήρια στο ΕΚΑΣ. Το κονδύλι θα μειωθεί κατά 80 εκατ. ευρώ και το πώς ακριβώς θα περιοριστούν οι δικαιούχοι θα αποφασιστεί έως το Μάρτιο, με εφαρμογή από το 2016 και κριτήριο τα εισοδήματα του 2014 που θα δηλωθούν το 2015.
   
 • Δημόσιο: θα ισχύσουν νέοι εισαγωγικοί μισθοί από 1/1/2015 αλλά μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Επίσης θα καταργηθεί σταδιακά η αποκαλούμενη προσωπική διαφορά από 1/7/2015, κάτι που θίγει κυρίως τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Η προσωπική διαφορά είναι μέρος των ειδικών επιδομάτων, που συνεχίζουν να παίρνουν εφοριακοί και τελωνειακοί μετά από την κατάργηση τους λόγω εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου. Επιπλέον, επίκειται «κούρεμα» οδοιπορικών, εκτός έδρας, υπερωριών, δηλαδή των αποκαλούμενων μη μισθολογικών βαρών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact