ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, που σκοτώθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο σούπερ μάρκετ της Πορτ ντε Βενσέν, η οποία καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία,

πέρασε από την Τουρκία και πιθανότατα βρίσκεται στη Συρία, δήλωσε επίσημη τουρκική πηγή, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές Αρχές δεν την συνέλαβαν διότι δεν ειδοποιήθηκαν από το Παρίσι.

«Εισήλθε στο τουρκικό έδαφος στις 2 Ιανουαρίου…θεωρούμε ότι πρέπει να βρισκόταν στην Ούρφα μία εβδομάδα αργότερα, αλλά δεν έχουμε στοιχεία. Η ύποπτη είναι πιθανότατα πλέον στη Συρία«, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ποια είναι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν

Η Χαγιάτ και ο Κουαλιμπαλί προετοιμάζονταν από το 2010 για την «μεγάλη στιγμή» που θα έπρεπε να πολεμήσουν ή να πεθάνουν. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η Le Monde, φαίνεται το ζευγάρι ήδη από το 2010 να ποζάρει με όπλα.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια θρησκευτική τελετή, αφού η Μπουμεντιέν, η οποία ποτέ πριν δεν είχε εμφανιστεί χωρίς μπούργκα, περίμενε τέσσερα χρόνια τον Κουαλιμπαλί να βγει από τη φυλακή μετά την καταδίκη του για ένοπλη ληστεία. Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ με πολιτικό γάμο, που είναι ο μόνος νομικά αποδεκτός στη Γαλλία.

Και μπορεί να είναι γνωστή η ζωή και ο βίος του Κουαλιμπαλί, ωστόσο οι Αρχές δεν ξέρουν πολλά για την Χαγιάτ. Το σίγουρο είναι πως άλλαξε τελείως μετά την γνωριμία με τον σύντροφο της. Η πρώην ταμίας έχει αλγερινή καταγωγή, αλλά έχει αλλάξει το επίθετό της για να «ακούγεται πιο γαλλικό».

Κατά την διάρκεια ανάκρισης που της είχε κάνει η αστυνομία το 2010, στο πλαίσιο των ερευνών για τις σχέσεις του Κουαλιμπαλί με ισλαμιστές, η Χαγιάτ είχε πει πως παράτησε την εργασία της για να αφοσιωθεί στον σύντροφο της. Η ίδια είπε πως την ενέπνευσε και διάβασε πολλά βιβλία για την θρησκεία.

«Όταν είδα τη σφαγή των αθώων στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν ή οπουδήποτε οι Αμερικάνοι έστελναν βομβαρδιστικά τους, αναρωτήθηκα τελικά ποιοι είναι οι τρομοκράτες;» Πρόσθεσε ότι, όταν οι Αμερικανοί σκότωναν αθώους, ήταν δικαίωμα των ανδρών να υπερασπιστούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Ο Κουαλιμπαλί είχε μακρά ιστορία σε μικρά και μεγάλα αδικήματα. Ήταν το μόνο αγόρι της δεκαμελούς οικογένειας του και είχε τραβήξει την προσοχή της αστυνομίας από την ηλικία των 17. Ακολούθησαν καταδίκες για κλοπή και διακίνηση ναρκωτικών και τον Σεπτέμβριο του 2002, συνελήφθη ένοπλη ληστεία σε τράπεζας.

Το ζευγάρι τρομοκρατών ζούσε στη Γαλλία και οι δυο τους ήταν γνωστοί για τον φανατισμό τους στη θρησκεία. Οι γείτονες τους θεωρούσαν ήσυχους, σεβαστικούς και φυσιολογικούς ενώ είχαν πάει μαζί τους διακοπές στη Μαλαισία. Ήταν πριν από ένα μήνα όταν χάθηκαν τα ίχνη τους και τελικά κατέληξαν να είναι πρωτοσέλιδο, με τον Κουαλιμπαλί να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact