ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Euobserver για την επίθεση Νικολόπουλου στον Μπέτελ


Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων κατά το παρελθόν έτος, με την αύξηση να οφείλεται, εν μέρει, στην άνοδο του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, εκτιμά ακόμη ο Euobserver

«Έλληνας βουλευτής εκτοξεύει ομοφοβικές ύβρεις κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στη διαδικτυακή πύλη Euobserver, όπου γίνεται αναφορά στην αναστάτωση που προκάλεσε στο Twitter μήνυμα του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, το οποίο περιείχε σχόλιο για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο κ. Νικολόπουλος δέχτηκε σφοδρή κριτική στο Twitter για το επίμαχο μήνυμα, ότι ο κ. Μπετέλ του απάντησε: «Χαίρετε, άκουσα ότι θέλετε να μου πείτε κάτι, αλλά εγώ δε μιλώ ελληνικά. Συγγνώμη» και ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας έγραψε στον Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό: «Αγαπητέ Ξαβιέ Μπέτελ, ευχαριστώ για τη βοήθειά σας να αποκαλύψουμε το βρόμικο πρόσωπο κάποιων «πολιτικών» μας.

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε:

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Λουξεμβούργου και με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι τέλειες και δεν θα επηρεαστούν από τα σχόλια ενός απομονωμένου πολιτικού».

Ο Euobserver αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι πρώην υφυπουργός Εργασίας και θεωρήθηκε στενός σύμμαχος του Έλληνα πρωθυπουργού, πριν παραιτηθεί λόγω ασυμφωνίας με τους όρους του προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας.

Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων κατά το παρελθόν έτος, με την αύξηση να οφείλεται, εν μέρει, στην άνοδο του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, εκτιμά ακόμη ο Euobserver.

Τέλος επισημαίνεται ότι ο κ. Μπέτελ μαζί με το Βέλγο πρωθυπουργό Έλιοτ Ντι Ρούπο είναι δύο ηγέτες στην ΕΕ που έχουν παραδεχτεί δημόσια τον προσανατολισμό τους.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact