ΕΛΛΑΔΑ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσίασε τα σχέδια των νέων νοσοκομείων Κομοτηνής και Σπάρτης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, υπουργών και βουλευτών, επιστημόνων και πλήθους απλών πολιτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συζήτηση αναφορικά με την «Πρωτοβουλία του Ιδρύματος για την Υγεία».

Το πρόγραμμα προβλέπει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό νέων νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, με χώρους νοσηλείας υψηλής αισθητικής και σωστά εναρμονισμένους στο περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.

«Στόχος μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για μία καλύτερη ζωή», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Δρακόπουλος, αναλύοντας την νέα πρωτοβουλία που περιλαμβάνει, την ίδρυση δύο Γενικών Νοσοκομείων με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, σε Κομοτηνή και Σπάρτη και ενός Παιδιατρικού στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος, κάθε έξι μήνες, ομάδα του Ιδρύματος θα επισκέπτεται τις περιοχές που θα ανεγερθούν τα νοσοκομεία και θα ενημερώνει την κοινότητα για την πορεία των έργων.

Το νέο νοσοκομείο Σπάρτης θα είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2025 και η κατασκευή του θα κοστίσει 90 εκατ. ευρώ. Θα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά θα έχει διοικητική αυτοτέλεια.

Το κόστος μισθοδοσίας θα βαρύνει το ελληνικό δημόσιο όπως και τα έργα υποδομής γύρω από αυτό. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα επίσημα αρχιτεκτονικά σχέδια του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης του οποίο τον σχεδιασμό, έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano ο οποίος τόνισε πως οι συνεργάτες του και αυτός έχουν θέσει σαν στόχο, την ίδρυση των καλύτερων Νοσοκομείων της Ευρώπης, που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, την περιβαλλοντική αριστεία, την ανθρώπινη αριστεία και το φως, στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία, καθώς όπως είπε, βασικό υλικό της αρχιτεκτονικής είναι το κάλλος του φωτός.

Τα νοσοκομεία θα έχουν φως, εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον, «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η νέα πρωτοβουλία του ΙΣΝ συνεχίζει μια σειρά μεγάλων δωρεών που είχε ήδη πραγματοποιήσει το ΙΣΝ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 420 εκ ευρώ.

Το κοινό υπέβαλλε ερωτήσεις που αφορούσαν την ίδρυση και λειτουργία των νέων νοσοκομείων. Μάλιστα ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής είπε ότι όσα άκουσε του δίνουν ελπίδα για να μείνει και να εργασθεί στην Ελλάδα, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κ. Δρακόπουλο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την 17η μηνιαία συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής για την Πρωτοβουλία για την Υγεία ΙΣΝ, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά παρουσία κοινού.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση και σχέδια των νέων νοσοκομείων (Κομοτηνής, Θεσσαλονικής, Σπάρτης) που θα μοιάζουν μεταξύ τους

Ανοικτή συζήτηση για την Υγεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα, στις 6 Φεβρουαρίου, 2020

Πηγή: Lakonikos

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact