ΚΟΣΜΟΣ

Το ISIS ανατίναξε ναό, κάτι εκπληκτικό αποκαλύφθηκε

Ο πολιτισμός θριαμβεύει σε πείσμα των φονταμενταλιστών

Ήταν στις 24 Ιουλίου 2014 όταν το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τον τάφο του προφήτη Ιωνά στη Μοσούλη, στο πλαίσιο της εκστρατείας του να καταστρέψει τους χώρους λατρείας που συνδέονται με άλλες πίστεις και ξενόφερτες επιρροές.

Μόνο που το αποτέλεσμα δεν θα το περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι εξτρεμιστές! Μετά την απελευθέρωση λοιπόν της ανατολικής Μοσούλης τον Ιανουάριο του 2017, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πως οι φονταμενταλιστές είχαν σκάψει τέσσερα τούνελ κάτω από τον ναό, αναζητώντας προφανώς αντικείμενα αξίας.

Και τα βρήκαν τελικά, μόνο δεν τα κατάλαβαν! Γιατί σε μία από τις σήραγγες ήρθαν στο φως μια σειρά από επιγραφές για έναν ασσύριο βασιλιά, αρχαία σκαλίσματα και πολλοί ακόμα αρχαιολογικοί θησαυροί 2.700 ετών.

nnfoosjjslllskrjhwrssefsf2

Κι ενώ οι πρώτες αναφορές από την αναπάντεχη ανασκαφή έλαβαν χώρα πέρυσι, ήταν πρόσφατα που ο καθηγητής Ali Yaseen Al-Juboori του Πανεπιστημίου της Μοσούλης περιέγραψε λεπτομερώς τα ευρήματα στο περιοδικό «Iraq».

Κάτω από τον ναό που ήταν αφιερωμένος στον βιβλικό προφήτη Ιωνά της Παλαιάς Διαθήκης λοιπόν, σημαντικό προφήτη και για το Ισλάμ (αν και δεν τον αποδέχονται οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι), οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν βασιλιά της νέο-ασσυριακής αυτοκρατορίας, τον πανίσχυρο Εσαρχαδδών, που έδρασε μεταξύ 681-669 π.Χ.

Στα σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας ευρήματα περιλαμβάνονται σκαλίσματα στους τοίχους, αμφορείς της περιόδου, αλλά και η απεικόνιση ενός μυθολογικού τέρατος με κεφάλι ανθρώπου και σώμα φτερωτού ταύρου.

nnfoosjjslllskrjhwrssefsf1

Ο καθηγητής πιστεύει πως το Ισλαμικό Κράτος σύλησε το μέρος και πούλησε πολλά από τα κειμήλια, αφήνοντας ωστόσο ένα καλό μέρος άθικτο…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact