ΚΟΣΜΟΣ

Το λάθος του CEO των McDonald’s που του στοίχισε τη θέση του

Η εταιρεία – κολοσσός του fast food τον απέλυσε

Τον διευθύνοντα σύμβουλό της Steve Easterbrook απέλυσε η εταιρεία McDonald’s, ο οποίος προχώρησε σε δεσμό με υπάλληλό του.

Ο αμερικανικός κολοσσός του fast food αναγνώρισε πως η σχέση ήταν συναινετική αλλά τόνισε πως ο Easterbrook είχε παραβεί την πολιτική της εταιρείας και είχε επιδείξει «κακή κρίση».

Σε email προς το προσωπικό της εταιρείας, ο Βρετανός παραδέχθηκε τη σχέση του και τη χαρακτήρισε λάθος.

«Με δεδομένες τις αξίες της εταιρείας, συμφωνώ με το ΔΣ πως είναι ώρα να προχωρήσω» τόνισε.

Ο 52χρονος Easterbrook, που είναι διαζευγμένος, πρωτοδούλεψε για τα McDonald’s το 1993 ως μάνατζερ στο Λονδίνο, πριν ανέβει όλη την κλίμακα της ιεραρχίας της εταιρείας.

Το 2011 έφυγε από την εταιρεία για να αναλάβει την Pizza Express κι αργότερα την αλυσίδα ασιατικού φαγητού Wagamama, πριν επιστρέψει, το 2013, στη McDonald’s, ως επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου και της βόρειας Ευρώπης.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου την πήρε το 2015.

Του πιστώνεται η ανανέωση των μενού και των εστιατορίων της αλυσίδας, με τον ανασχεδιασμό των τελευταίων και τη χρήση καλύτερων συστατικών στα πιάτα. Στη διάρκεια της θητείας του, η αξία της μετοχής της εταιρείας διπλασιάστηκε.

Το ΔΣ της εταιρείας ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του Easterbrook την Παρασκευή. Αποχώρησε επίσης από τη θέση του προέδρου και του μέλους του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της εταιρείας, απαγορεύεται οι μάνατζερ να έχουν ερωτικές σχέσεις με υφιστάμενή τους.

Πέρσι, σύμφωνα με το BBC, ο 52χρονος είχε ετήσιο πακέτο απολαβών 15,9 εκατ. δολαρίων ενώ θα αντικατασταθεί από τον Chris Kempczinski, μέχρι σήμερα πρόεδρο της McDonald’s USA.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact