ΕΛΛΑΔΑ

Το μοιραίο λάθος με τη Μαλένα Δασκαλάκη – Τι συνέβη με την ιατροδικαστική

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα που εξέπνευσε το 2019 συντάχθηκε από την Χριστίνα Τσάκωνα η οποία ανέφερε ως αιτία θανάτου την εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την Μαλένα και την Ιριδα, των δύο από τα τρία παιδιά από την Πάτρα, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα που εξέπνευσε το 2019 συντάχθηκε από την Χριστίνα Τσάκωνα η οποία ανέφερε ως αιτία θανάτου την εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια.

Το Πρωινό έδωσε στη δημοσιότητα μία συνέντευξη της Χριστίνας Τσάκωνα η οποία μιλώντας στην Κέλλυ Χεινοπώρου είχε υποστηρίξει ότι τόσο η ίδια όσο και η παθολογοανατόμος είχαν ενημερωθεί ότι η Μαλένα είχε κάνει εννέα χημειοθεραπείες και όχι μία και άρα ήταν φυσικό να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ήπαρ.

«Η Μαλένα ήρθε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Δεν προέκυπτε κάτι ως αιτία θανάτου μακροσκοπικά. Ως εκ τούτου ελήφθη βιολογικό υλικό για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Η αιτία θανάτου της Μαλένας προέκυψε ξεκάθαρα από την παθολογοανατομική εξέταση, όπου ήταν και η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια. Δεδομένου τώρα ότι μιλάμε για ένα παιδί το οποίο κατά πληροφορίες κατά το έγγραφο που εστάλη σε εμάς πριν τη νεκροψία – νεκροτομή ήταν ένα παιδί το οποίο ήταν σε χημειοθεραπεία και συγκεκριμένα αναφερόταν ότι ήταν στην 9η μέρα της χημειοθεραπείας, είναι απολύτως φυσιολογικό ένας τέτοιος θάνατος να οφείλεται όντως σε ηπατική ανεπάρκεια» είπε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Τσάκωνα υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως είχε ενημερωθεί για ένα παιδί που ήταν στην 9η μέρα θεραπείας που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ. Υπενθυμίζεται πως η Μαλένα είχε κάνει στο Ελπίδα μόνο μία χημειοθεραπεία πριν αφήσει την τελευταία της πνοή ενώ η κ. Τσάκωνα είχε ενημερωθεί για εννέα.

Η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια θα μπορούσε ενδεχομένως να προκληθεί από χημειοθεραπείες, σύμφωνα με την κυρία Τσάκωνα. Η ιατροδικαστής είχε ζητήσει να γίνει τοξικολογικές εξετάσεις στην Μαλένα και σχολίασε στον ΑΝΤ1: «υπάρχει ένα στάνταρ τοξικολογικών εξετάσεων το οποίο κάνουμε.

Αυτό και έκανα και στην περίπτωση της Μαλένας. Η εξέταση της Μαλένας όσον αφορά την τοξικολογική εξέταση απέβη αρνητική. Δεν έδειξε ούτε φάρμακα, ούτε δηλητήρια τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από το νοσοκομειακό χώρο. Γιατί σε ένα περιστατικό ενός παιδιού που νοσηλεύεται για εννιά μέρες στο νοσοκομείο, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι πέραν αυτού».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact