ΚΟΣΜΟΣ

«Το ΝΑΤΟ φοβάται τη Ρωσία, δεν θα παρακαλέσω άλλο» λέει ο Ζελένσκι

«Έχασα το ενδιαφέρον μου για το ΝΑΤΟ» λέει ο Ουκρανός πρόεδρος

Έτοιμος για διαπραγματεύσεις δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC News, αφήνοντας αιχμές για την Δύση και το ΝΑΤΟ που αρνήθηκαν την απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του σε διάλογο αναφέροντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνομιλήσει αλλά όχι να προχωρήσει σε συνθηκολόγηση. «Πρώτα από όλα, είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε», είπε ο Ζελένσκι.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος από το ΝΑΤΟ και δήλωσε ότι φοβάται την Ρωσική δύναμη: «Το βλέπω πιο ψύχραιμα το πράγμα. Έχασα το ενδιαφέρον μου για αυτό το θέμα πριν από πολύ καιρό, αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τις αντιφάσεις και την αντιπαράθεση με τη Ρωσία» είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα παρακαλέσει: «Δεν θέλουμε όμως να παρακαλέσουμε πέφτοντας στα γόνατα» υποστήριξε.

Αναφορικά με το αίτημα της Ρωσίας για αναγνώριση της Κριμαίας και την ανεξαρτησία των Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε: «Εμείς μιλάμε για εγγυήσεις ασφαλείας. Νομίζω ότι τα σημεία σχετικά με τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσία… μπορούμε να τα συζητήσουμε. Να βρούμε έναν συμβιβασμό. Είναι σημαντικό για μένα πώς θα ζουν σε αυτές τις περιοχές οι άνθρωποι που θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας. Ποιος στην Ουκρανία θα πει ότι θέλει να τους δεχτεί; Το ερώτημα είναι πιο περίπλοκο από την αναγνώριση».

Επιπλέον, με Ζελένσκι με βίντεο του στο Telegram έκανε λόγο για υποσχέσεις που αθέτησε η Δύση: «Ακούμε υποσχέσεις εδώ και δεκατρείς μέρες. Δεκατρείς μέρες που μας λένε ότι θα μας βοηθήσουν στον εναέριο χώρο, ότι έχουμε αεροπλάνα, ότι θα μας παραδοθούν αεροπλάνα. Αλλά η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει εκείνους που δεν μπόρεσαν να πάρουν μια απόφαση στη Δύση για 13 ημέρες. Αυτούς που δεν ασφάλισαν τον ουκρανικό ουρανό από τους Ρώσους δολοφόνους» ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact