ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πάλεψε η ΑΕΚάρα, αλλά …άλλο επίπεδο η Μπάγερν!

Το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά λύγισε στην ανωτερότητα των Βαυαρών… Η ΑΕΚ έχασε το βράδυ της Τρίτης (23/10) με 2-0 από την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ και αυτή ήταν η τρίτη ήττα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη σε ισάριθμες αγωνιστικές στον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρωταθλητές έκαναν καλή προσπάθεια για μία ώρα, ωστόσο οι Γερμανοί είναι άλλη κλάση και τους αρκούσε ένα δίλεπτο για να φύγουν με το διπλό και να φτάσουν τους 7 βαθμούς.

Ο Γαλανόπουλος έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι από πλευράς «κιτρινόμαυρων», εξαιρετικοί και οι Χουλτ και Λαμπρόπουλος, όσο είχε δυνάμεις τον αισθάνθηκε η άμυνα των φιλοξενούμενων τον Κλωναρίδη.

Από την πλευρά της ομάδας του Νίκο Κόβατς, μακράν κορυφαίος ο Ναμπρί, πολύ καλοί και οι Τιάγκο Αλκάνταρα και Σίλε.

Φυσικά, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στους 60.000 φίλους της Ένωσης, που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο και όσο μπορούσαν έδωσαν ώθηση στους παίκτες της ομάδας τους.

Εκεί που το ήλεγχε ήρθε το δίλεπτο-φωτιά…
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την ΑΕΚ να στέκεται καλά και να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο, καθώς ο Γαλανόπουλος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και κέρδιζε σχεδόν όλες τις μονομαχίες.

Η ανορθογραφία για τους «κιτρινόμαυρους» είχε να κάνει με το δεξί άκρο της άμυνάς της, καθώς ο Μπακάκης συναντούσε πολλές δυσκολίες με αντίπαλο τον Ναμπρί, αλλά η Μπάγερν δεν έφτιαξε πολλές ευκαιρίες γενικότερα.

Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με τους πρωταθλητές να πατούν καλύτερα και να δείχνουν πως θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά στους Βαυαρούς.

Η Μπάγερν όμως είναι Μπάγερν και κόντρα στη ροή του ματς βρήκε το γκολ με τον Χάβι Μαρτίνεθ στο 61′, σε φάση που υπήρξε ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων.

Αμέσως οι πρωταθλητές Γερμανίας ανέβασαν «στροφές», αμέσως έπεσε η ψυχολογία της ελληνικής ομάδας και δύο λεπτά αργότερα ο Λεβαντόβσκι σαν σε προπόνηση έγραψε και το 0-2, σβήνοντας τις ελπίδες του «Δικεφάλου» για κάτι καλό στον αγώνα.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και η ΑΕΚ κέρδισε στο φινάλε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου της για την προσπάθεια που κατέβαλε ενάντια σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντμίτρι Ζουκ και Όλεγκ Μασλιάνκο. Επιπρόσθετοι βοηθοί ήταν οι επίσης Λευκορώσοι Ντένις Σερμπάκοφ και Ντζμίτρι Ντζμιτριέου.

Κίτρινες:-

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος (84′ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος (75′ Άλεφ), Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Πόνσε.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Σίλε, Χούμελς, Ραφίνια, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Ροντρίγκες (62′ Γκορέτσκα), Ναμπρί (74′ Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι (84′ Βάγκνερ).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact