ΚΟΣΜΟΣ

Το Plan B του Πούτιν για να κερδίσει τον πόλεμο

Πληροφορίες από ΗΠΑ και Βρετανία αναφέρουν ότι ενδέχεται ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, ώστε να κερδίσει εύκολα τον πόλεμο και ιδιαίτερα το Κίεβο, σε περίπτωση που ξεκινήσει η ασφυκτική πολιορκία.

Σύμφωνα με το news.sky.com, έγινε συγκεκριμένη αναφορά από αξιωματούχο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, καθώς δήλωσε ότι «όπως έχω αναφέρει προηγουμένως, για παράδειγμα, αυτό που έχουμε δει στη Συρία, εν μέρει κάτι αντίστοιχο παρατηρούμε κι εδώ… Άρα είναι μια σοβαρή ανησυχία για εμάς».

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος αξιωματούχος εμφανίστηκε σίγουρος για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων από την Ρωσία και ιδιαίτερα στο Κίεβο. «Αυτό σίγουρα δεν έχει τελειώσει… Θα είναι εντελώς φρικτό όταν το κάνουν, είμαι σίγουρος», ανέφερε στη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται, πως ο φόβος των χημικών όπλων είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Δύση, καθώς αντίστοιχες αναφορές υπήρχαν για τον Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, ασχέτως αν στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν πρόφαση για να γίνει πόλεμος στο κράτος της Μέσης Ανατολής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact