ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι «στέλνει» τα μικρά νησιά στο Ευρωκοινοβούλιο


Ανεργία, τουρισμός-πολιτισμός και μετανάστευση ήταν τα πρώτα τέσσερα θέματα που ενημερώθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Στην κορυφή της Ευρώπης, με ερώτηση των ευρωβουλευτών του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου προς το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έφτασαν τα ελληνικά μικρά νησιά.

Στη συνάντηση του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τους ευρωβουλευτές της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, το Ποτάμι έθεσε και τα προβλήματα των μικρών νησιών ως ένα από τα πρώτα θέματα της πατρίδας μας. Ανεργία, μικρά νησιά, τουρισμός-πολιτισμός και μετανάστευση ήταν τα πρώτα τέσσερα θέματα που ενημερώθηκε ο νέος πρόεδρος.

Να σημειώσουμε ότι Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών εργάζεται εντατικά προς την κατεύθυνση της προώθησης στη νέα ατζέντα του Ευρωπαϊκής Επιτροπής όλων των κύριων προβλημάτων πού απασχολούν τα ελληνικά μικρά νησιά σε συνεργασία και με τους ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη και Μίλτο Κύρκου.

Αναλυτικά αναφέρουμε ότι η ενημέρωση και ερώτηση προς το νέο πρόεδρο αφορούσε στα ελληνικά μικρά νησιά και με δεδομένη τη γεωγραφική θέση και την απομόνωση των μικρών νησιών,  την εθνική προστασία στα μικρά νησιά με νόμους πού αποκλείουν τα μικρά νησιά από φθηνή χρήση πηγών ενέργειας, πόσιμου νερού και βασικών απαιτήσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Ενημερώθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΕ ότι, αυτές οι υπάρχουσες καταστάσεις, μεγαλώνουν την ανισότητα και την ανταγωνιστικότητα ανάμεσα στα μικρά νησιά και σε σχέση με την στεριανή Ελλάδα, επομένως  τα μικρά νησιά  πρέπει να  ενισχυθούν  με δράσεις οικονομικής εξομάλυνσης και   να παροτρύνει / Ενθαρρύνει την χώρα για να εφαρμόσει ξεχωριστές δράσεις υπέρ της εξάλειψης των οικονομικών δυσχερειών/Ανισοτήτων στα μικρά νησιά αλλά και κάνοντας βιώσιμη τη ζωή των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών.  Αυτή θα είναι και η βασική ατζέντα διεκδίκησης των μικρών νησιών για την νέα Ευρωπαϊκή θητεία.

(Ενδεικτικά να αναφέρουμε: Α. Ορισμένα μικρά νησιά δεν μπορούν να αναπτύξουν καμία μορφή ανανεώσιμης – εναλλακτικής μορφής ενέργειας( Ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, ούτε ηλιακούς θερμοσίφωνες κλπ ), με αποτέλεσμα πληρώνουν ακριβή ΔΕΗ, εάν έχουν μονάδες αφαλάτωσης κοστίζει πολύ η παραγωγή του νερού κλπ Προτείνετε το χαμηλότερο τιμολόγιο Ηλεκτρικού ρεύματος, όπου δεν μπορούν να αναπτυχθούν ΑΠΕ, τόσο για οικιακή χρήση, όσο και σε μονάδες πχ αφαλάτωσης κλπ

Λόγω ακριβού κόστους μεταφοράς με πλοία: Ακριβό το κόστος των προϊόντων, τροφίμων, υλικών κλπ (Τόσο για την εισαγωγή στα μικρά νησιά , αλλά όσο και η εξαγωγή των μικρών ποσοτήτων των τοπικών προϊόντων των μικρών νησιών προς τις μεγάλες αγορές.) Ακριβή και η τελική τιμή καυσίμων. Προτείνετε: Επιδότηση μεταφορών καυσίμων, τροφίμων, εμπορευμάτων, πραγμάτων, προϊόντων κλπ)

Τέλος να σημειώσουμε ότι αυτές οι επιβαρύνσεις είναι ανεξάρτητες από το εάν επιδοτείτε η όχι η ακτοπλοϊκή σύνδεση ενός μικρού νησιού. Θερμό αναμένετε το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ώστε να μη χαθεί χρόνος ώστε  το φθινόπωρο το ποτάμι να πάρει μαζί του  τα μικρά νησιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact