ΚΟΣΜΟΣ

Το προφίλ των δύο δολοφόνων – Ενταγμένοι σε συμμορίες, βουτηγμένοι στα ναρκωτικά και εκπαιδευμένοι από την Αλ Κάιντα στην Υεμένη [εικόνες]

Μεγάλωσαν χωρίς γονείς, εντάχθηκαν σε συμμορία στα 18 τους χρόνια, απασχόλησαν τη γαλλική αστυνομία για τρομοκρατικές ενέργειες κι όμως, κατάφεραν από το 2010 να εξαφανιστούν και να εκπαιδευτούν από την Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Ο Σαίντ Κουάσι 34 ετών και ο Σερίφ 32, μεγάλωσαν στη Βρετάνη, στη βόρεια Γαλλία ορφανά από γονείς. Βουτηγμένοι από μικρή ηλικία μέσα στην παρανομία, είχαν απασχολήσει αρκετές φορές τη γαλλική αστυνομία αρχικά για τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ενώ αργότερα επειδή συχνά-πυκνά συνδέοταν με τρομοκρατικές ενέργειες. Ο δικηγόρος μάλιστα του Σερίφ τον είχε αποκαλέσει «γεννημένο ηττοπαθή», ο οποίος δεν ήξερε τι θέλει να κάνει στη ζωή του και εργαζόταν ως ντελίβερι σε πιτσαρία μόνο και μόνο για να μπορεί να αγοράζει χασίς.

Το «μαύρο» παρελθόν τους

Το 2005 τα ονόματά τους είχαν συνδεθεί με τρομοκρατική ομάδα ενώ είχαν απασχολήσει και τη δημοσιότητα μέσω ενός βίντεο που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο και το οποίο τους έδειχνε να τραγουδούν και να χορεύουν σε ρυθμούς ραπ μουσικής.

Αφού ενηλικιώθηκαν έφυγαν από την περιοχή της Βρετάνης και επέστρεψαν στο Παρίσι και εντάχθηκαν στη συμμορία Buttes-Chaumont, της οποίας ηγούνταν ο Farid Benyettou. Σκοπός της συμμορίας όπως αποκάλυψε ο Louis Caprioli, πρώην διευθυντής της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας, ήταν να εντοπίζει «στρατιώτες». Η σύλληψή τους όμως το 2005 με την κατηγορία ότι εκπαιδεύοταν στο Ιράκ και ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

Το 2008 ο Σερίφ και ενώ εργαζόταν σε εταιρεία με ψάρια, συνελήφθη ξανά όταν προσπάθησε να οδηγήσει ένα αεροπλάνο στη Δαμασκό, στο οποίο βρέθηκε μάνουαλ για το πως πρέπει να χειρίζεται κάποιος όπλο καλάζνικοφ. Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση αλλά εξέτισε μόνο τη μισή διάρκεια της ποινής.

Από το 2010 όταν και συνελήφθη για τελευταία φορά, μέχρι και χθες, τα ίχνη τους χάθηκαν. Εικάζεται ότι κατάφεραν να διαφύγουν στη Συρία και από εκεί εντάχθηκαν στην Αλ Κάιντα όπου και εκπαιδεύτηκαν στην Υεμένη. Το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν ΑΚ-47 (όπλο το οποίο ρίχνει βολή κατά βολή και όχι κατά ριπές) δείχνει και την πολύ καλή εκπαίδευση που είχαν αφού αυτός που το χρησιμοποεί πρέπει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Στο facebook πάντως εντοπίστηκε λογαριασμός στο όνομα του Σαίντ Κουάσι, ο οποίος όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί αν είναι αληθινός, με κάποιες φωτογραφίες, οι οποίες άφηναν υποψίες για το τι θα ακολουθήσει. Ο λογαριασμός, ο οποίος δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, περιέχει μια φωτογραφία του Σαίντ να ποζάρει γυμνός και να έχει το μήνυμα «Ωραίο σώμα, κρίμα που θα το γεμίσουν με σφαίρες» ενώ σε μια άλλη φωτογραφία δείχνει τον αδερφό του να ποζάρει με ένα ΑΚ-47, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση του Charlie Hebdo.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact