ΚΟΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα της Τερέζα Μέι που καταγγέλλεται ως «δωροδοκία» για το Brexit

Τι είναι το «Ταμείο για Ισχυρότερες Πόλεις»

Τα σχέδια της κυβέρνησής της για την παροχή 1,6 δισ. λιρών- 1,8 δισ. ευρώ- για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στις πόλεις και τις κοινότητες που στηρίζουν το Brexit θα παρουσιάσει σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, με υπουργούς να διαψεύδουν ότι πρόκειται για δωροδοκία προκειμένου να υποστηριχθεί η συμφωνία της για το διαζύγιο από την ΕΕ.

Το «Ταμείο για Ισχυρότερες Πόλεις», λεπτομέρειες του οποίου παρουσιάστηκαν σε εφημερίδες τον προηγούμενο μήνα, θεωρείται από πολλούς μέρος των προσπαθειών της Μέι να κερδίσει υποστηρικτές για το σχέδιό της για το Brexit μεταξύ των ψηφοφόρων των Εργατικών, κυρίως σε περιοχές της βόρειας Αγγλίας, όπου η πλειοψηφία των πολιτών είχε ψηφίσει κατά της αποχώρησης από την ΕΕ.

Η βρετανική κυβέρνηση εξήγησε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε περιοχές που δεν μοιράζονται δίκαια την ευημερία της χώρας και θα έχουν στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εκπαίδευση των πολιτών και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κοινότητες σε όλη τη χώρα ψήφισαν υπέρ του Brexit ως έκφραση της επιθυμίας τους για αλλαγή, αυτή πρέπει να είναι μια αλλαγή προς το καλύτερο, με περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερο έλεγχο» τόνισε η Μέι σε ανακοίνωσή της. «Αυτές οι πόλεις έχουν μια ένδοξη κληρονομιά, τεράστιο δυναμικό και, με τη σωστή στήριξη, ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους».

Ο εκπρόσωπος των Εργατικών αρμόδιος για οικονομικά θέματα Τζον ΜακΝτόνελ εκτίμησε από την πλευρά του ότι το ταμείο αυτό αποτελεί «δωροδοκία για το Brexit». «Αυτό το ταμείο για τις πόλεις μυρίζει απελπισία από μια κυβέρνηση η οποία έχει καταλήξει να δωροδοκεί μέλη του κοινοβουλίου για να ψηφίσουν την βλαπτική νομοθεσία της για το Brexit» είπε.

Ωστόσο ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση Τζέιμς Μπρόκεσαϊρ επεσήμανε ότι τα χρήματα αυτά δεν συνδέονται με τη στήριξη της συμφωνίας για το Brexit. «Οι πόροι υπάρχουν ανεξαρτήτως του αποτελέσματος», εξήγησε στο BBC όταν ρωτήθηκε αν τα χρήματα είναι δωροδοκία για να υπερψηφιστεί η πρόταση της Μέι για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. «Φυσικά θέλουμε να δούμε να εφαρμόζεται η συμφωνία, αλλά όχι δεν τίθενται όροι υπό αυτή την έννοια», πρόσθεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact