ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Περίπου έναν μήνα θα χρειαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να εντοπίσουν τα λάθη που έγιναν σε 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος και να επανεκκαθαρίσουν τον ΕΝΦΙΑ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια ακόμα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, αφού μετά από το μπάχαλο κι αφού κάηκαν στο… χυλό, φυσάνε πλέον και το… γιαούρτι, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι θα περάσουν από ψιλό κόσκινο όλες τις… ύποπτες περιπτώσεις, προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναβολή καταβολής της πρώτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου ισχύει για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι μόνο για όσους θα επανεκκαθαριστεί ο ΕΝΦΙΑ, ενώ όσον αφορά στην εξόφληση του φόρου, εκτός απροόπτου θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου, αν και εξετάζεται η δυνατότητα έξι δόσεων δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου. Το… απρόοπτο αφορά σε ενδεχόμενες αυξημένες ταμειακές ανάγκες τον Σεπτέμβριο, που θα επέβαλαν “διπλή” δόση και όχι “μονή”, αν και μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η… πρεμιέρα του ΕΝΦΙΑ ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζει μάλλον μακρινό.

Αμέσως μετά από την επανεκκαθάριση του φόρου για τους 4.000 οικισμούς, δηλαδή στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καλούνται να κάνουν διορθώσεις ΜΟΝΟΙ τους, όσοι δεν δήλωσαν σωστά ημιτελή κτίσματα, με αποτέλεσμα να τους καταλογίζεται ΕΝΦΙΑ χωρίς την προβλεπόμενη έκπτωση του 60%.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact