ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο κρούσμα «Όμικρον» στη χώρα μας

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πλεύρης, πρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Αφρική, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και -όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας- έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ. Κατά πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε στα Χανιά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, ανέφερε από την πλευρά του ότι ο πολίτης που εντοπίστηκε θετικός έφτασε στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου. Έγινε rapid test στο αεροδρόμιο, το οποίο βγήκε αρνητικό. Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη, την επόμενη ημέρα ο πολίτης εμφάνισε ήπια συμπτώματα και έκανε rapid test κάθε μέρα, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Στις 29 Νοεμβρίου, το αποτέλεσμα νέου rapid test ήταν θετικό, ενώ ακολούθησε PCR το οποίο κρίθηκε ύποπτο για μετάλλαξη Όμικρον. Σήμερα το πρωί, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι το κρούσμα μένει σε καραντίνα, ενώ οι επαφές που είχε είναι αρνητικές στον κορωνοϊό και βρίσκονται επίσης σε απομόνωση.

Ο κ. Ζαούτης ανέφερε επιπλέον ότι ήταν θέμα χρόνου ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος, καθώς εξαπλώθηκε γρήγορα σε πολλές χώρες του κόσμου. Ως προς τη μεταδοτικότητα, επεσήμανε ότι επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες και είναι νωρίς για συμπεράσματα, αν και δεδομένα δείχνουν πως ενδέχεται να είναι αυξημένη.

Σε ό,τι αφορά τη νοσηρότητα, μέχρι στιγμής, τα κρούσματα εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, ενώ για την αποτελεσματικότητα εμβολίων και φαρμάκων, αναμένονται περισσότερες πληροφορίες. Ο κ. Ζαούτης κατέληξε, λέγοντας για μια ακόμη φορά, ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact