ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο Μητσοτάκη για φορολογικό και ασφαλιστικό

Στην αναμόρφωση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα:

«Συνεργασία στην Επιχειρηματικότητα. Κλειδί για την ανάπτυξη», που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, εξηγώντας ότι από ένα σημείο και μετά η αύξηση της φορολογίας δεν αποδίδει, καθώς ωθεί στη φοροδιαφυγή.

Στον αντίποδα, η μείωση της φορολόγησης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, παρέχει πρόσθετο κίνητρο για τη φορολογική συμμόρφωση.

«Σχεδιάζουμε φορολογικά κίνητρα που θα είναι εμπροσθοβαρή που θα προσελκύουν επενδύσεις ή θα ενθαρρύνουν συγχωνεύσεις συνεργασίες εταιρειών καθώς και απόδοση μετοχών σε εργαζομένους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΝΔ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στα πλαίσια της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος και ασφαλιστικού «δεν αφήνουμε εκτός την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με εισαγωγή κεφαλαιοκρατικών στοιχείων στον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».

Η σημασία της αποταμίευσης

Όπως εξήγησε, «σήμερα ένας νέος εργαζόμενος δεν έχει καμία κουλτούρα αποταμίευσης, κατά συνέπεια η έννοια του ατομικού κουμπαρά που θα ελέγχει ο κάθε εργαζόμενος θα συμβάλλει σε αυτή την κουλτούρα. Πολλές χώρες έχουν προσθέσει παρόμοια στοιχεία στο ασφαλιστικό τους», είπε όσον αφορά το ασφαλιστικό.

Αναφερθείς στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, σημείωσε ότι όταν προσθέτουμε σε έναν ανταγωνιστικό αρχικό μισθό τις επιβαρύνσεις, τότε αυτός γίνεται μη ανταγωνιστικός.

Ως ένα διαφορετικό και τεράστιο κεφάλαιο χαρακτήρισε την εναρμόνιση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, κάτι που όπως σημείωσε θα είναι «πρώτη προτεραιότητα» της κυβέρνησής του.

Κίνητρα για συνεργασίες
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις και συνεργασίες μεταξύ των εταιρειών, προκειμένου να ενισχυθούν και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα.

«Θα στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και θα κάνουμε πράξη το όραμα για μία εξωστρεφή ανάπτυξη», τόνισε, ενώ έκανε ειδική μνεία και στην ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας, που πολλές φορές εμποδίζει την άσκηση της επιχειρηματικότητας και τις επενδύσεις.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact