ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο Μητσοτάκη για φορολογικό και ασφαλιστικό

Στην αναμόρφωση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα:

«Συνεργασία στην Επιχειρηματικότητα. Κλειδί για την ανάπτυξη», που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, εξηγώντας ότι από ένα σημείο και μετά η αύξηση της φορολογίας δεν αποδίδει, καθώς ωθεί στη φοροδιαφυγή.

Στον αντίποδα, η μείωση της φορολόγησης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, παρέχει πρόσθετο κίνητρο για τη φορολογική συμμόρφωση.

«Σχεδιάζουμε φορολογικά κίνητρα που θα είναι εμπροσθοβαρή που θα προσελκύουν επενδύσεις ή θα ενθαρρύνουν συγχωνεύσεις συνεργασίες εταιρειών καθώς και απόδοση μετοχών σε εργαζομένους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΝΔ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στα πλαίσια της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος και ασφαλιστικού «δεν αφήνουμε εκτός την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με εισαγωγή κεφαλαιοκρατικών στοιχείων στον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».

Η σημασία της αποταμίευσης

Όπως εξήγησε, «σήμερα ένας νέος εργαζόμενος δεν έχει καμία κουλτούρα αποταμίευσης, κατά συνέπεια η έννοια του ατομικού κουμπαρά που θα ελέγχει ο κάθε εργαζόμενος θα συμβάλλει σε αυτή την κουλτούρα. Πολλές χώρες έχουν προσθέσει παρόμοια στοιχεία στο ασφαλιστικό τους», είπε όσον αφορά το ασφαλιστικό.

Αναφερθείς στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, σημείωσε ότι όταν προσθέτουμε σε έναν ανταγωνιστικό αρχικό μισθό τις επιβαρύνσεις, τότε αυτός γίνεται μη ανταγωνιστικός.

Ως ένα διαφορετικό και τεράστιο κεφάλαιο χαρακτήρισε την εναρμόνιση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, κάτι που όπως σημείωσε θα είναι «πρώτη προτεραιότητα» της κυβέρνησής του.

Κίνητρα για συνεργασίες
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις και συνεργασίες μεταξύ των εταιρειών, προκειμένου να ενισχυθούν και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα.

«Θα στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και θα κάνουμε πράξη το όραμα για μία εξωστρεφή ανάπτυξη», τόνισε, ενώ έκανε ειδική μνεία και στην ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας, που πολλές φορές εμποδίζει την άσκηση της επιχειρηματικότητας και τις επενδύσεις.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact