ΚΟΣΜΟΣ

Το συγκινητικό βίντεο με το “αντίο” 53 ανδρών του ινδονησιακού υποβρυχίου πριν τη βύθιση

Στο φως το βίντεο που δείχνει το πλήρωμα να τραγουδά ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι λίγο πριν βυθιστεί.

Η Ινδονησία είχε χάσει το σήμα από το υποβρύχιο που τελικώς βυθίστηκε. Η χώρα είχε ζητήσει βοήθεια στήριξης από Σιγκαπούρη και Αυστραλία, καθώς κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων χάθηκε η επικοινωνία με το πλήρωμα. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο στρατός της Ινδονησίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι βρήκε το σκάφος σε κομμάτια στον πυθμένα, περίπου 800 μέτρα (2.600 πόδια) κάτω από την επιφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο Guaradian, το βίντεο τραβήχθηκε λίγες εβδομάδες πριν βυθιστεί το KRI Nanggala 402 μαζί με όλο το πλήρωμά του, 53 άτομα. Σε αυτό φαίνονται μέλη του πληρώματος να τραγουδούν το Sampai Jumpa, μία ινδονησιακή επιτυχία που ο τίτλος της σημαίνει «αντίο».

Το υποβρύχιο

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πληροφορίες από τον επικεφαλή το γερμανικό υποβρύχιο KRI Nanggala-402 διεξήγαγε βολές με τορπίλες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Μπαλί, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να μεταδώσει τα αποτελέσματα όπως αναμένονταν, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού.

Το υποβρύχιο είχε πλήρωμα 53 άτομα, ενώ η Ινδονησία έχει ζητήσει συνδρομή από τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία οι οποίες διαθέτουν υποβρύχια διασωστικά, όπως μετάδωσε η «Daily Star».

Το βίντεο με το πλήρωμα να τραγουδά

Λίγες εβδομάδες πριν βυθιστεί το πλήρωμα είχε γυρίσει ένα βίντεο στο οποίο τραγουδούν ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι. Ο διοικητής του υποβρυχίου Heri Oktavian είναι μεταξύ εκείνων που συγκεντρώθηκαν γύρω από έναν ναυτικό που έπαιζε την ακουστική κιθάρα. «Παρόλο που δεν είμαι έτοιμος να μου λείψεις, δεν είμαι έτοιμος να ζήσω χωρίς εσένα», τραγουδούν οι ναυτικοί. «Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Το βίντεο γυρίστηκε ως αποχαιρετισμός για τον απερχόμενο διοικητή του σώματος υποβρυχίων του ναυτικού, του οποίου ο διάδοχος ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Μαρτίου, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ινδονησίας Djawara Whimbo στο AFP. Το γερμανικό υποβρύχιο -ένα από τα πέντε στον στόλο της Ινδονησίας- εξαφανίστηκε νωρίς την Τετάρτη, ενώ είχε προγραμματιστεί να κάνει ασκήσεις με τορπίλες έξω από το Μπαλί.

Ο στόλος των υποβρυχίων της Ινδονησίας

Η Ινδονησία είχε στο παρελθόν στόλο 12 υποβρυχίων που αγοράστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση για να πραγματοποιεί περιπολίες στο αρχιπέλαγός της. Τώρα διαθέτει στόλο με μόνο πέντε υποβρύχια, μεταξύ των οποίων δύο υποβρύχια γερμανικής κατασκευής Τύπου 209 και τρία νεότερα νοτιοκορεατικά σκάφη.

Η χώρα επιδιώκει να αναβαθμίσει τις αμυντικές της δυνατότητες, αλλά μέρος του εξοπλισμού της, που είναι ακόμα σε διαδικασία συντήρησης και επισκευής, είναι παλαιό και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θανατηφόρα δυστυχήματα που αφορούν κυρίως παλαιότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Δείτε το βίντεο

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact