ΚΟΣΜΟΣ

Το Twitter παίρνει μέτρα μετά την παρενόχληση της κόρης του Robin Williams


Της έστειλαν ακόμα και φωτογραφίες του νεκρού πατέρα της με photoshop – Ο αντιπρόεδρος του Δικτύου ανακοίνωσε ο ίδιος ότι στο εξής θα προστατεύονται καλύτερα από τέτοιες ενοχλήσεις οι χρήστες, ειδικά σε περιπτώσεις θανάτου κοντινού τους προσώπου

Τη λήψη μέτρων από το Twitter προκάλεσε η παρενόχληση από ανώνυμους χρήστες της κόρης του αγαπημένου ηθοποιού Robin Williams, λίγο μετά το θάνατό του.

Όπως η ίδια η 25χρονη Zelda Williams έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό, το bulling που δέχθηκε από διάφορα troll του Διαδικτύου την ανάγκασε να αφήσει, για την ώρα προσωρινά, τον λογαρισμό της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CNN, μεταξύ άλλων χρήστες του Twitter έστειλαν φωτογραφίες από το νεκρό πατέρα της, σε μια κακή απόπειρα photoshop. Η Zelda Williams εγκατέλειψε και το Instagram, καθώς και εκεί έγινε στόχος υβριστικών επιθέσεων, όταν την κατηγόρησαν πως δεν είχε αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες με τον πατέρα της πριν πεθάνει. 

Ο αντιπρόεδρος του Twitter Del Harvey παρενέβη στο θέμα και με δηλώσεις του ανακοίνωσε πως το κοινωνικό δίκτυο επανεξετάζει την πολιτική του στα ζητήματα αυτά. «Δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους κακοποίηση στο Twitter» είπε. «Έχουμε ήδη αποβάλει από το δίκτυο μια σειρά από τέτοιου είδους λογαριασμούς, αναφορικά με την παραβίαση των κανόνων μας και επεξεργαζόμαστε τώρα το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την πολιτική μας ώστε να χειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά τραγικές περιπτώσεις σαν αυτή», συμπλήρωσε. 
«Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει και την επέκταση της πολιτικής μας σχετικά με τους όρους ιδιωτικότητας και ιδιωτικής πληροφορίας, αλλά και τη βελτίωση της υποστήριξας σε οικογένειες που θρηνούν κάποιον αγαπημένο», διευκρίνισε. 

Παρά την προσπάθεια της Zelda Williams να μπλοκάρει τους λογαριασμούς που την παρενοχλούσαν, και ενώ είχε ζητήσει και από όσους την ακολουθούν να κάνουν το ίδιο, φαίνεται πως δημιουργήθηκαν λογαριασμοί ειδικά γι’ αυτό, για να την παρενοχλούν. 

«Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστέκονται» έγραψε στο αποχαιρετηστήριο μήνυμά της. «Όσον αφορά εσάς που μου στέλνετε αρνητικά συναισθήματα, να ξέρετε ότι ένα ελάχιστο μέρος του πατέρα μου στέλνει ένα σμήνος περιστέρια να τα κάνουν πάνω στο αμάξι σας. Αμέσως μόλις το πλύνετε. Στην τελική, του άρεσε κι εκείνου να γελά» έγραψε, προσπαθώντας να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. 

Το αποχαιρετιστήριο tweet της Zelda Williams

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact