ΚΟΣΜΟΣ

Το Twitter παίρνει μέτρα μετά την παρενόχληση της κόρης του Robin Williams


Της έστειλαν ακόμα και φωτογραφίες του νεκρού πατέρα της με photoshop – Ο αντιπρόεδρος του Δικτύου ανακοίνωσε ο ίδιος ότι στο εξής θα προστατεύονται καλύτερα από τέτοιες ενοχλήσεις οι χρήστες, ειδικά σε περιπτώσεις θανάτου κοντινού τους προσώπου

Τη λήψη μέτρων από το Twitter προκάλεσε η παρενόχληση από ανώνυμους χρήστες της κόρης του αγαπημένου ηθοποιού Robin Williams, λίγο μετά το θάνατό του.

Όπως η ίδια η 25χρονη Zelda Williams έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό, το bulling που δέχθηκε από διάφορα troll του Διαδικτύου την ανάγκασε να αφήσει, για την ώρα προσωρινά, τον λογαρισμό της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CNN, μεταξύ άλλων χρήστες του Twitter έστειλαν φωτογραφίες από το νεκρό πατέρα της, σε μια κακή απόπειρα photoshop. Η Zelda Williams εγκατέλειψε και το Instagram, καθώς και εκεί έγινε στόχος υβριστικών επιθέσεων, όταν την κατηγόρησαν πως δεν είχε αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες με τον πατέρα της πριν πεθάνει. 

Ο αντιπρόεδρος του Twitter Del Harvey παρενέβη στο θέμα και με δηλώσεις του ανακοίνωσε πως το κοινωνικό δίκτυο επανεξετάζει την πολιτική του στα ζητήματα αυτά. «Δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους κακοποίηση στο Twitter» είπε. «Έχουμε ήδη αποβάλει από το δίκτυο μια σειρά από τέτοιου είδους λογαριασμούς, αναφορικά με την παραβίαση των κανόνων μας και επεξεργαζόμαστε τώρα το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την πολιτική μας ώστε να χειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά τραγικές περιπτώσεις σαν αυτή», συμπλήρωσε. 
«Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει και την επέκταση της πολιτικής μας σχετικά με τους όρους ιδιωτικότητας και ιδιωτικής πληροφορίας, αλλά και τη βελτίωση της υποστήριξας σε οικογένειες που θρηνούν κάποιον αγαπημένο», διευκρίνισε. 

Παρά την προσπάθεια της Zelda Williams να μπλοκάρει τους λογαριασμούς που την παρενοχλούσαν, και ενώ είχε ζητήσει και από όσους την ακολουθούν να κάνουν το ίδιο, φαίνεται πως δημιουργήθηκαν λογαριασμοί ειδικά γι’ αυτό, για να την παρενοχλούν. 

«Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστέκονται» έγραψε στο αποχαιρετηστήριο μήνυμά της. «Όσον αφορά εσάς που μου στέλνετε αρνητικά συναισθήματα, να ξέρετε ότι ένα ελάχιστο μέρος του πατέρα μου στέλνει ένα σμήνος περιστέρια να τα κάνουν πάνω στο αμάξι σας. Αμέσως μόλις το πλύνετε. Στην τελική, του άρεσε κι εκείνου να γελά» έγραψε, προσπαθώντας να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. 

Το αποχαιρετιστήριο tweet της Zelda Williams

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact