ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το YouTube μπλόκαρε ρωσικά κανάλια – Τι ανακοίνωσε το Facebook

Το YouTube ανακοίνωσε ότι απαγορεύει πολλαπλά ρωσικά κανάλια συμπεριλαμβανομένου του κρατικού δικτύου RT (Russia Today) από το να αναπαράγουν βίντεο.

Στην ανακοίνωσή του το YouTube σημειώνει ότι “σταματά προσωρινά σε έναν αριθμό καναλιών να ανεβάζουν βίντεο στο YouTube, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ρωσικών καναλιών που σχετίζονται με τις πρόσφατες κυρώσεις” και προσθέτει πως αυτή η κίνηση έγινε λόγω “εξαιρετικών συνθηκών“

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του YouTube, Φαρσάντ Σαντλού, το RT και άλλα κανάλια δεν είναι πλέον προσβάσιμα στην Ουκρανία μετά από “αίτημα της κυβέρνησης”.

Παρόμοιες κινήσεις και από το Facebook

Παρόμοιες κινήσεις όσον αφορά το Facebook και το Instagram ανακοίνωσε ότι λαμβάνει και η Meta, προκειμένου όπως αναφέρει σε μία μακροσκελή ανακοίνωση να “πολεμήσει τη διάδοση της παραπληροφόρησης”.

“Απομακρύνουμε περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές μας και εργαζόμαστε με ελεγκτές των ειδήσεων για να αποκαλυφθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί. Όταν κάτι θεωρείται ψευδές θα τοποθετείται χαμηλότερα ώστε λιγότεροι άνθρωποι να μπορούν να το δουν“, συμπληρώνει η ανακοίνωση της Meta.

Παράλληλα αναφέρει πως έχει διευρυνθεί ο αριθμός των συνεργατών που ελέγχουν για ψευδείς ειδήσεις στη ρωσική και την ουκρανική γλώσσα. Επιπλέον αναφέρει ότι σελίδες, ομάδες και λογαριασμοί στο Facebook που δημοσιεύουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις θα δέχονται πιο αυστηρές κυρώσεις και ποινές.

Το Twitter ανέφερε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, πως γνωρίζει ότι η υπηρεσία του περιστέλλεται για μερικούς ανθρώπους στη Ρωσία και πως εργάζεται για να διατηρήσει τον ιστότοπο ασφαλή και προσβάσιμο.

Χθες, Παρασκευή, μία ημέρα αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Μόσχα δήλωσε ότι περιορίζει εν μέρει την πρόσβαση στο Facebook της Meta Platforms Inc κατηγορώντας το ότι “λογοκρίνει” ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Δεν έγινε αμέσως σαφές τι περιλαμβάνουν οι περιορισμοί που επέβαλε η Ρωσία στο Facebook.

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση για το αν η Ρωσία επικοινώνησε με την εταιρεία σχετικά με οποιεσδήποτε ενέργειες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact