ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το YouTube μπλόκαρε ρωσικά κανάλια – Τι ανακοίνωσε το Facebook

Το YouTube ανακοίνωσε ότι απαγορεύει πολλαπλά ρωσικά κανάλια συμπεριλαμβανομένου του κρατικού δικτύου RT (Russia Today) από το να αναπαράγουν βίντεο.

Στην ανακοίνωσή του το YouTube σημειώνει ότι “σταματά προσωρινά σε έναν αριθμό καναλιών να ανεβάζουν βίντεο στο YouTube, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ρωσικών καναλιών που σχετίζονται με τις πρόσφατες κυρώσεις” και προσθέτει πως αυτή η κίνηση έγινε λόγω “εξαιρετικών συνθηκών“

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του YouTube, Φαρσάντ Σαντλού, το RT και άλλα κανάλια δεν είναι πλέον προσβάσιμα στην Ουκρανία μετά από “αίτημα της κυβέρνησης”.

Παρόμοιες κινήσεις και από το Facebook

Παρόμοιες κινήσεις όσον αφορά το Facebook και το Instagram ανακοίνωσε ότι λαμβάνει και η Meta, προκειμένου όπως αναφέρει σε μία μακροσκελή ανακοίνωση να “πολεμήσει τη διάδοση της παραπληροφόρησης”.

“Απομακρύνουμε περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές μας και εργαζόμαστε με ελεγκτές των ειδήσεων για να αποκαλυφθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί. Όταν κάτι θεωρείται ψευδές θα τοποθετείται χαμηλότερα ώστε λιγότεροι άνθρωποι να μπορούν να το δουν“, συμπληρώνει η ανακοίνωση της Meta.

Παράλληλα αναφέρει πως έχει διευρυνθεί ο αριθμός των συνεργατών που ελέγχουν για ψευδείς ειδήσεις στη ρωσική και την ουκρανική γλώσσα. Επιπλέον αναφέρει ότι σελίδες, ομάδες και λογαριασμοί στο Facebook που δημοσιεύουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις θα δέχονται πιο αυστηρές κυρώσεις και ποινές.

Το Twitter ανέφερε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, πως γνωρίζει ότι η υπηρεσία του περιστέλλεται για μερικούς ανθρώπους στη Ρωσία και πως εργάζεται για να διατηρήσει τον ιστότοπο ασφαλή και προσβάσιμο.

Χθες, Παρασκευή, μία ημέρα αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Μόσχα δήλωσε ότι περιορίζει εν μέρει την πρόσβαση στο Facebook της Meta Platforms Inc κατηγορώντας το ότι “λογοκρίνει” ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Δεν έγινε αμέσως σαφές τι περιλαμβάνουν οι περιορισμοί που επέβαλε η Ρωσία στο Facebook.

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση για το αν η Ρωσία επικοινώνησε με την εταιρεία σχετικά με οποιεσδήποτε ενέργειες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact