ΚΟΣΜΟΣ

Τον πέταξαν έξω από την λίστα μεταμόσχευσης καρδιάς γιατί ήταν ανεμβολίαστος!

Αδιανόητα είναι τα όσα συμβαίνουν στη Βοστώνη των ΗΠΑ, καθώς ένα νοσοκομείο αποφάσισε να αφαιρέσει από τη λίστα μεταμοσχεύσεων καρδιάς έναν 31χρονο επειδή δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η οικογένεια του Ντίζτεϊ Φέργκουσον υποστηρίζει ότι ήταν πρώτος στη λίστα που έλαβε το μόσχευμα στο «Brigham and Women’s Hospital», αλλά αφαιρέθηκε λόγω του καθεστώτος εμβολιασμού του, ανέφερε το CBS Boston.

Ο πατέρας του, Ντέιβιντ Φέργκιουσον, είπε ότι ο γιος του – ο οποίος παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο και έχει απεγνωσμένη ανάγκη από τη μεταμόσχευση – δεν πιστεύει στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Είναι ενάντια στις βασικές αρχές του, δεν πιστεύει σε αυτό. Είναι μια πολιτική που επιβάλλουν και έτσι επειδή δεν θα εμβολιαστεί, τον έβγαλαν από τη λίστα για τη μεταμόσχευση καρδιάς», δήλωσε.

Ο Φέργκιουσον έχει δύο παιδιά και περιμένει ένα τρίτο με τη σύντροφό του Χέδερ, σύμφωνα με τη σελίδα του GoFundMe που δημιουργήθηκε για να τον βοηθήσει.

Το «Brigham and Women’s Hospital», το οποίο είναι διδακτικό ίδρυμα του Χάρβαρντ, ανέφερε ότι η έρευνα έδειξε ότι οι λήπτες μοσχευμάτων διέτρεχαν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από COVID σε σύγκριση με ασθενείς που δεν είχαν μεταμοσχευθεί.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που λαμβάνει ένα μεταμοσχευμένο όργανο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης», είπε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην «The Post».

Η πολιτική του νοσοκομείου που απαιτεί από τους λήπτες να κάνουν το εμβόλιο για την COVID-19 εφαρμόζεται και σε άλλα προγράμματα μεταμόσχευσης στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Το νοσοκομείο αρνήθηκε ότι ένας υποψήφιος θα μπορούσε να είναι «πρώτος στη λίστα» για μεταμόσχευση επειδή υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα προτεραιότητας για την κατανομή των οργάνων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν επίσης στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι λήπτες μοσχευμάτων οργάνων, να εμβολιάζονται επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον κορωνοϊό.

Η οικογένεια του Φέργκιουσον σκέφτεται να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που έχει διαφορετική πολιτική σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις και τον εμβολιασμό, αλλά φοβάται ότι είναι ήδη πολύ αδύναμος για να μεταφερθεί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact