ΚΟΣΜΟΣ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κάμερον σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο

Μετά την ανέλπιστη επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές, ο Ντέιβιντ Κάμερον πρέπει τώρα να προετοιμαστεί για δύο μάχες, εκτιμά σήμερα ο βρετανικός Τύπος: για να διατηρήσει τη Σκωτία εντός της Βρετανίας και τη Βρετανία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δεύτερη θητεία του συντηρητικού πρωθυπουργού στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αναγγέλλεται πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη, προειδοποιούν οι εφημερίδες, οι οποίες αναρωτιούνται επίσης για το πώς το Εργατικό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα μπορέσουν να ανακάμψουν μετά τις πολύ κακές επιδόσεις τους στις κάλπες και τις παραιτήσεις των αρχηγών τους.

Για τους Times, ο Κάμερον θα έχει ανάγκη από “κάθε γραμμάριο πολιτικής ικανότητας” για να αντιμετωπίσει τα διακυβεύματα που τον περιμένουν.

“Οι βρετανοί ψηφοφόροι έδωσαν μια ετυμηγορία συντριπτική για τα πεπραγμένα των δύο μεγάλων εθνικών κομμάτων, έδωσαν εξουσία σε ένα τρίτο και άρχισαν μια επανάσταση στη Σκωτία”, τονίζεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Το Εργατικό Κόμμα σφυροκοπήθηκε στη Σκωτία, όπου οι οπαδοί του Σκωτσέζικού Εθνικού Κόμματος (SNP) κέρδισαν 56 από τις 59 έδρες της αυτόνομης περιφέρειάς τους, η οποία μέχρι τώρα θεωρούνταν προπύργιο των Εργατικών.

“Είναι καιρός για τον κ. Κάμερον να βρει τον Τσώρτσιλ που έχει μέσα του (…) η πλειοψηφία του είναι μικρή και δεν θα είναι εύκολο να την χρησιμοποιήσει. Η αληθινή δουλειά του αρχίζει τώρα”, υποστηρίζει ακόμη η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Guardian, που υποστήριζε τους Εργατικούς, ο Κάμερον πρέπει τώρα να βάλει τη χώρα μπροστά από το κόμμα του.

“Στη δεύτερη και τελευταία θητεία του, θα χρειαστεί να δείξει πολύ μεγαλύτερη σοφία, συνέπεια και όραμα απ’ ό,τι έδειξε στη διάρκεια της πρώτης θητείας του, αν θέλει να ενώσει και πάλι τη χώρα”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η Independent υποστηρίζει από την πλευρά της πως οι εκλογές αυτές αποτελούν “έναν σταθμό που θα καθορίσει αν θα παραμείνουμε μαζί ως Ηνωμένο Βασίλειο — και ένα Ηνωμένο Βασιλειο ικανό να προσβλέπει σε ένα μέλλον με τους πιο κοντινούς ευρωπαίους γείτονές του”.

“Ένα έθνος, η αποστολή του Κάμερον”, είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Financial Times, που εκτιμουν επίσης ότι η διατήρηση της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ θα σφραγίσουν τα πέντε επόμενα χρόνια των Συντηρητικών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact