ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας: Θα ενημερώσουμε με προκηρύξεις τους πρόσφυγες στην Ειδομένη για να φύγουν

«Θα μοιράσουμε προκηρύξεις στους πρόσφυγες στην Ειδομένη, που θα τους λέμε ότι θα πρέπει να μας εμπιστευθούν και να μεταφερθούν σε οργανωμένους καταυλισμούς», είπε ο υπουργός Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της καταστάσης που έχει δημιουργηθεί.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9.89 ο κ. Τόσκας τόνισε την αδυναμία να πειστούν οι πρόσφυγες πως τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι ερμητικά κλειστά και είπε: Οι ίδιοι οι άνθρωποι θα πειστούν και θα τους δώσουν, θα τους μοιράσουμε κάποια χαρτιά, κάποιες προκηρύξεις που θα τους λέμε ότι για να μπορέσουμε να τους υποστηρίξουμε θα πρέπει να μας εμπιστευθούν, δηλαδή να πάνε στους καταυλισμούς τους οργανωμένους και εκεί μπορούμε κι εμείς να τους δώσουμε κάποια βοήθεια.
Δεν υπάρχουν κρατικοί καταυλισμοί, όπως είπε  αλλά μια σειρά καταυλισμών πιο πίσω. «Προτρέπουμε τους πρόσφυγες να παραμείνουν σε αυτή τη στοιχειώδη στέγη. Οι ίδιοι συνωστίζονται με την ελπίδα ότι θα περάσουν αλλά δεν μπορούν να περάσουν γιατί τα σύνορα είναι κλειστά από πάνω, από Αυστρία, Σλοβενία, Σκόπια. Από τους 13.000 είναι οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά.  Οι ίδιοι συνωστίζονται στην Ειδομένη με την ελπίδα ότι θα περάσουν, αλλά δεν μπορούν να περάσουν, γιατί τα σύνορα έχουν κλειστεί από πάνω από Αυστρία, Σλοβενία, Σερβία και Σκόπια και εμείς φυσικά δεν μπορούμε με βίαιους τρόπους.

Παραδέχτηκε τις δυσκολίες που υπάρχουν λέγοντας «κανείς δεν είπε ότι τα πράγματα δεν είναι δύσκολα αλλά είναι κατανοητό ότι η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και πιο ελεγχόμενη. Κανείς δεν είπε ότι θα σταματήσουν γρήγορα οι ροές γιατί παίζονται διάφορα «παιχνίδια» και στον διεθνή περίγυρο και στις συνομιλίες στην Ε.Ε και υπάρχουν και τα εθνικά συμφέροντα. Δυστυχώς και μέσα στην Ευρώπη οξύνονται συνεχώς οι αντιθέσεις. Καθένας κοιτάει να «δέσει» το γεωπολιτικό και οικονομικό του συμφέρον. Θα πάμε κόσμο και προς την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και σε άλλους χώρους για να μην υπάρχουν μεγάλες ομάδες προσφύγων και υπάρχουν προβλήματα. Στην Ήπειρο, όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνουν καταυλισμοί σε κάποια στρατόπεδα».

Επίσης έκανε αναφορά και στις παραβατικές συμπεριφορές που έχουν παρατηρηθεί τελευταία:  «Μέσα στο φαινόμενο της ροής βλέπουμε πολλά φαινόμενα. Είναι ένα θέμα (τα ασυνόδευτα παιδιά) που έχει θέσει ως κύριο ζήτημα ο κ. Μουζάλας και προσπαθεί να το λύσει με διάφορους φορείς. Υπάρχει ένα κορδόνι ώστε να μην περνάνε οι πρόσφυγες με τρένα ή λεωφορεία ανεξέλεγκτα. Στην πλατεία Βικτωρίας υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα και διάφορα κυκλώματα διακινητών. Κύρια προσπάθειά μας όμως είναι η ρύθμιση των ροών. Αν συμμετέχουν αστυνομικοί (στα κυκλώματα αυτά) ξέρουν καλά τί θα συμβεί και σε φαινόμενα παραβατικότητας αυτών θα έχουν σοβαρές συνέπειες και το ξέρουν πολύ καλά».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact