ΚΟΣΜΟΣ

«Τότε θα «βρέξει» πυρηνικά»: Ηχηρή υπενθύμιση στους εχθρούς του Πούτιν

Το μήνυμα ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ως απάντηση σε πιθανή εκδήλωση επιθετικότητας σε βάρος της χώρας, απέστειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Βαλερί Γκερασίμοφ.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια αναφέρθηκε στην πολιτική της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά, τονίζοντας ότι έχει αμυντικό χαρακτήρα και κάνοντας μνεία στην περίπτωση που θα μπορούσε να ωθήσει τη Ρωσία στη χρήση πυρηνικών όπλων.

«Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ως απάντηση στη χρήση πυρηνικών και άλλου τύπου όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον της χώρας ή των εταίρων της, όπως επίσης και σε περίπτωση επιθετικότητας σε βάρος της Ρωσίας με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ύπαρξη του κράτους» τόνισε.

Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο Συνέδριο μίλησε το πρωί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτιμώντας πως η διαρκής τοποθέτηση νατοϊκών υποδομών κοντά στα ρωσικά σύνορα θα μπορούσε να οδηγήσει τον πλανήτη σε «απρόβλεπτες καταστάσεις».

Ο Ανώτατος Στρατιωτικός υπογράμμισε παράλληλα πως η χώρα του έχει με τα χρόνια αναπτύξει μέσα, προκειμένου να εξουδετερώσει την απειλή που εγείρουν τα αμερικανικά αμυντικά πυραυλικά συστήματα.

Με τον τρόπο που τοποθετήθηκε για τη χρήση των πυρηνικών, ο Βαλερί Γκερασίμοφ κατέστησε σαφές πως ο ρωσικός στρατός θα ρίξει πυρηνικά μόνο όταν απειληθεί σοβαρά από έξωθεν δυνάμεις, εννοώντας φυσικά το ΝΑΤΟ, καθώς κανένα άλλο κράτος ή συμμαχία πάνω στον πλανήτη δεν δύναται να απειλήσει σοβαρά την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact