ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ονομάτισε αλλά «φωτογράφισε» τον πρώην πρωθυπουργό σε πολλά σημεία της ομιλίας του το βράδυ της Τετάρτης στο Ζάππειο

Μπορεί η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου να είχε πολλές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. στην οικονομία και γενικότερα την πολιτική αλλά την παράσταση έκλεψαν όλες οι φαρμακερές του ατάκες κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά. Μοναδική εξαίρεση η αρχή της ομιλίας του στην οποία εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου για τον οποίο εξέφρασε τη σιγουριά του ότι «είναι ψυχικά μαζί μας». «Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας…» συνέχισε.

Σκωπτική ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και όταν άκουσε μερίδα των συγκεντρωμένων να  φωνάζει το γνωστό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «απαντά» με την ατάκα: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κλονισμένο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο».

Μιλώντας για όσους τον αποδοκίμασαν στην εκδήλωση της Δευτέρας τους χαρακτήρισε «κλακαδόρους» που δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ ενώ συμπλήρωσε πώς «τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, με πολιτικό ήθος».

Αλλά η στιγμή που όλοι ξεχώρισαν ήταν όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις επιλογές του όλο αυτό το τελευταίο διάστημα τόνισε ότι ο ίδιος παραμένει στη μάχη λέγοντας χαρακτηριστικά: Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη και κάποιοι προλαβαίνουν να κρυφτούν. Και συμπλήρωσε «φωτογραφίζοντας» τον Γιώργο Παπανδρέου: «Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ» .

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact