ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Άσκηση αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδα στο Αιγαίο προγραμματίζει η Άγκυρα

Συνεχίζει και μετά το φιάσκο του Ερντογάν στη Σύνοδο τις προκλήσεις η Άγκυρα, καθώς Τούρκοι αλεξιπτωτιστές ξεκινούν άσκηση στον κόλπο της Σμύρνης με σενάριο την κατάληψη βραχονησίδας, στέλνοντας μήνυμα των προθέσεων τους στην Αθήνα.

Πιστές στην γραμμή της απειλής εναντίον της Ελλάδας που εκστόμισε ο Τούρκος πρόεδρος από την Πράγα ότι θα έρθουν κάποιο βράδυ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 21 του μήνα θα πραγματοποιήσουν άσκηση αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδα στο Αιγαίο στον κόλπο της Σμύρνης.

Επίδειξη ισχύος

Ο Ερντογάν με νέο show υπόσχεται στον τουρκικό λαό φυσικό αέριο κάνοντας επίδειξη ισχύος με τα γεωτρητικά και σεισμογραφικά του σκάφη

«Έχουμε άλλα πλοία γεωτρήσεων εκεί στη Μαύρη Θάλασσα; Πηγαίνουμε σε βάθος 12 χιλιάδων μέτρων με τα δικά μας γεωτρητικά πλοία και τρυπάμε εκεί. Έχουμε επίσης 2 πλοία σεισμικής έρευνας στην Τουρκία. Μαζί με όλα αυτά, ελπίζω να καταλαβαίνετε που θα πάει η Τουρκία από τη στιγμή που θα εξάγουμε το φυσικό μας αέριο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και σήμερα οι Τούρκοι συνέχισαν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας πραγματοποίησε δοκιμή φόρτωσης στο ελικοπτεροφόρο Ανατολού και στην συνέχεια απόβασης σε ακτή του εγχώριου βαρέος άρματος Αλτάι, που η Άγκυρα προσδοκά όταν λύσει διάφορά ζητήματα να το θέσει σε μαζική παραγωγή.

«Οι λαλίστατοι γείτονες επιλέγουν να μιλάνε πολύ. Εμείς δεν παρακολουθούμε τον ρυθμό τους, δεν κάνουμε διαγωνισμό ατάκας, επιθετικής και εχθρικής. Η δουλειά μας είναι να δυναμώνουμε την Ελλάδα και στρατιωτικά και ίσως αυτό να ενοχλεί και να προξενεί παραπάνω δηλώσεις. Εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ο ελληνικός λαός αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, στο όποιο κάλεσμα της Πατρίδας, όπως η ιστορία του ελληνικού έθνους επιβάλλει», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact