ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν δεν κάνει πίσω για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

«Θεού θέλοντος, ο λαός μας δεν υποκύψει στις απειλές και στις πιέσεις»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα τις διεθνείς αντιδράσεις μετά την ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, στις οποίες είχε επικρατήσει η αντιπολίτευση, διαβεβαιώνοντας ότι οι Τούρκοι «δεν θα υποκύψουν στις απειλές».

«Θεού θέλοντος, ο λαός μας δεν υποκύψει στις απειλές και στις πιέσεις» είπε ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη.

Η ήττα του κυβερνώντος κόμματος AKP την 31η Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, την οποία ήλεγχε για 25 χρόνια, επέφερε ένα πρωτόγνωρο πλήγμα στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «αυτός που κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία».

Μετά από σωρεία προσφυγών του AKP, που κατήγγειλε «μαζικές παρατυπίες», η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή προκάλεσε σεισμό τη Δευτέρα ανακοινώνοντας την ακύρωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, όπου είχε επικρατήσει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου και τη διεξαγωγή νέων εκλογών την 23η Ιουνίου.

Την απόφαση επέκριναν οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ουάσιγκτον έκρινε πως «μια υγιής τουρκική δημοκρατία είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και των εταίρων της». Το Βερολίνο επισήμανε ότι η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής δεν ήταν «διαφανής», ενώ ήταν «ακατανόητη».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε σήμερα ότι «εκείνοι που προσπαθούν να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο στη Βενεζουέλα (Νικολάς Μαδούρο) δεν δικαιούνται να μιλούν για δημοκρατία».

«Εκείνοι που δεν μπορούν να υψώσουν το ανάστημά τους στην ισραηλινή τρομοκρατία δεν έχουν να πουν τίποτα στο θέμα της μάχης μας για τον σεβασμό των δικαιωμάτων» υπογράμμισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact