ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνέλαβε και απέλασε 830 Ευρωπαίους που πήγαιναν να καταταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος


Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τους συνοριοφύλακες και τις αντιτρομοκρατικές ομάδες της χώρας, συνέλαβαν και απέλασαν, τα δύο τελευταία χρόνια, 830 Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι επρόκειτο να περάσουν στη Συρία για να καταταγούν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους

Η Τουρκία έχει συλλάβει  830 Ευρωπαίους πολίτες, τους οποίους απέλασε τα τελευταία δύο χρόνια. Σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι φύλακες των συνόρων και οι ειδικές αντιτρομοκρατικές ομάδες, εντόπισαν τους πολίτες αυτούς, που είχαν στόχο να περάσουν από τα τουρκικά σύνορα στη Συρία και να ενταχθούν στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Εκτός από αυτές τις συλλήψεις η Τουρκία έχει καταθέσει εντάλματα έρευνας για  2.000 άτομα που θεωρείται ότι έχουν έχουν ενταχθεί στον στρατό των τζιχαντιστών. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, έχουν αρχίσει πρόσφατα να μοιράζονται πληροφορίες με την Τουρκία, για ύποπτους Ευρωπαίους, οι οποίοι μέσω των συνόρων της περνούν στη Συρία και ενώνονται με τους τζιχαντιστές μαχητές. Μια λίστα με 4.700 υπόπτους έχει καταγραφεί και έχει δοθεί στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς και στις ομάδες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και στους φύλακες των συνόρων. Οι πληροφορίες για τα άτομα αυτά έχουν δοθεί μέσω της Ίντερπολ.

Στόχος των τουρκικών ομάδων της αντιτρομοκρατικής και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας είναι να επικεντρωθούν στα αεροδρόμια, στους σταθμούς τρένων και λεωφορείων και στα σημεία διέλευσης των συνόρων προς τη Συρία, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι στο χωριό Atmeh, στη βόρεια Συρία, οι τζιχαντιστές έχουν δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης. Το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Τουρκία και οι υποψήφιοι Ευρωπαίοι μαχητές του IS περνούν τα σύνορά της για να φτάσουν απέναντι.

Παράλληλα, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν οι μυστικές υπηρεσίες και οι αντιτρομοκρατικές ομάδες της χώρας, περίπου 1.000 Τούρκοι πολίτες έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact