ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκός ΥΠΕΣ: Μετά την πανδημία θα ξαναστείλουμε τους μετανάστες στον Έβρο

Προκλητικές δηλώσεις από τον Σουλεϊμάν Σοϊλού

Την απόσυρση των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα επισημοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, απειλώντας ότι αυτό θα ισχύσει μόνο όσο υπάρχει ο κορονοϊός, καθώς μόλις υποχωρήσει η πανδημία θα τους επαναφέρει στην περιοχή.

«Να σας πω κάτι που ο κόσμος δεν ξέρει ο κόσμος ακόμη. Από χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκιουλε, ίσως είναι καινούρια πληροφορία.

Μεταφέραμε τους πρόσφυγες πίσω σε εννέα επαρχίες. Θα τους φιλοξενήσουμε σε κέντρα απέλασης. Η επιχείρηση διήρκεσε από το βράδυ μέχρι το πρωί (σσ εννοεί της Παρασκευής 27 Μαρτίου). Περίπου 5.800 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από εκεί.

Ήταν μια προληπτική κίνηση.

Έπρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό. Όταν η πανδημία του κορονοϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ’ όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκιουλε», δήλωσε ο Σοϊλου, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί «αλλαγή πολιτικής».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact