ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικό τέλος για 28χρονο αρχιμανδρίτη

Κληρικός δραστήριος, παρά τα διακόσια και πλέον κιλά του, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, αγαπητός σε όλους και με πλούσιο έργο στην ενορία του. Αυτός ήταν ο 28χρονος αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Διδυμοτείχου Αγαθάγγελος Πιστόλας, ηγουμενοσύμβουλος της ιστορικής Ιεράς Μονής Δαδιάς, του οποίου η απογευματινή βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης την περασμένη Δευτέρα έμελλε να αποδειχτεί μοιραία. Ο υπέρβαρος αρχιμανδρίτης, σύμφωνα με το Λιμενικό, ενώ περπατούσε στην παραλία, παραπάτησε, έχασε την ισορροπία του, έπεσε στον Θερμαϊκό και πνίγηκε, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί που τον ανέσυραν από τα νερά, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, ο 28χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος, κατά κόσμον Νικόλαος Πιστόλας, γεννήθηκε το 1986 στη Δαδιά. Το 2010 εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Δαδιάς, εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος έπειτα από δοκιμασία τού απένειμε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη.

Αργότερα ψηφίστηκε ηγουμενοσύμβουλος από την αδελφότητα της μονής. Ο αείμνηστος ζύγιζε περισσότερα από διακόσια κιλά, ήταν ένας από τους πλέον υπέρβαρους Ελληνες πολίτες και ο βαρύτερος κληρικός. Παρά τα κιλά του όμως ήταν δραστήριος, με πλούσιο έργο στην ενορία του. Διακόνησε την ενορία του με ζήλο, οργάνωσε κατηχητικό για τους νέους, δημιούργησε πνευματικό κέντρο και φρόντισε για τον εξωραϊσμό τόσο του ενοριακού ναού όσο και των παρεκκλησίων. Ιδιαίτερα εργάστηκε αθόρυβα για την πνευματική αναβάθμιση της ενορίας του, αποσπώντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

Ο Αγαθάγγελος δεν ήταν πάντα παχύς. Πάχυνε μετά την απόλυσή του από τον Στρατό, προφανώς από άγχος και προτού επιλέξει τον δρόμο της ιεροσύνης. Οι διάφορες δίαιτες που ακολούθησε δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα και σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμαζόταν να κάνει σειρά ειδικών χειρουργικών επεμβάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε Πανεπιστημιακή Κλινική της Κρήτης. Προχθές Τετάρτη έγινε η κηδεία του. Στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, ο οποίος -φανερά συγκινημένος- στην επικήδεια ομιλία του είπε, μεταξύ άλλων: «Οπως ερμηνεύεται το όνομά του, ο π. Αγαθάγγελος υπήρξε στη σύντομη ζωή του αγαθός άγγελος για την οικογένειά του, για τους χωριανούς του, για την αδελφότητα της μονής Δαδιάς, για τα πνευματικά του παιδιά και για την τοπική μας Εκκλησία».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact