ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Μύκονο: Ο δήμος καταγγέλλει τη σύμβαση με τον επιχειρηματία


Δύο ημέρες μετά τον θάνατο του δεκάχρονου αγοριού στην παραλία Καλό Λιβάδι η δήμαρχος του νησιού συγκαλεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο – Δύο πραγματογνώμονες ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος

Το δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί εκτάκτως την Πέμπτη η δήμαρχος της Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη, προκειμένου να συζητηθεί, να εξεταστεί και να καταγγελθεί, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 10χρονου παιδιού στην παραλία Καλό Λιβάδι, η σύμβαση που έχει υπογράψει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών με τον δήμο.

Υπό τον φόβο των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας και της κοινής γνώμης η κυρία Γρυπάρη αποφάσισε δύο ημέρες μετά το τραγικό συμβάν στο κυκλαδίτικο νησί, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να αποφασισθεί το αν θα επιτραπεί στον επιχειρηματία να διατηρήσει νόμιμα, όπως συνέβη μέχρι τώρα, τα 50 τμ που του έχουν παραχωρηθεί από τον δήμο στην παραλία Καλό Λιβάδι για την επιχείρησή του.

Υπενθυμίζεται ότι η δήμαρχος του νησιού σε τηλεοπτικές δηλώσεις της την Τρίτη κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες υπό τις οποίες το δεκάχρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο είχε αναφέρει ότι «Υπήρχε άδεια για θαλάσσια σπορ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

«Όσο για τους κανόνες αρμόδιο είναι το λιμεναρχείο που μπορεί να εξετάσει όσα έχουν προκύψει. Φαντάζομαι ότι για να είχε άδεια θα τηρούσε και τους κανόνες», τόνισε ακόμη.

«Λυπάμαι πραγματικά που ένα δεκάχρονο παιδί που πήγε να χαρεί κάνοντας θαλάσσια σπορ και έχασε τη ζωή του. Εχει συγκλονιστεί όλη η κοινωνία της Μυκόνου», πρόσθεσε συμπληρώνοντας «Από την πρώτη στιγμή ήμουν σε επικοινωνία με τον κ. λιμενάρχη και πήγα και εγώ στο κέντρο υγείας να συμπαρασταθώ στους οικείους. Ήταν ο θείος του παιδιού εκεί, καταβεβλημένος και δεν πίστευε τι είχε συμβεί. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ βαρύ», συνέχισε, προσθέτοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί στο νησί μας να χάσει τη ζωή του ένα παιδί από τα θαλάσσια σπορ».

Στο μεταξύ οι δύο υπεύθυνοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Τρίτη, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και έχει γεμίσει με οργή τους οικείους του άτυχου δεκάχρονου.  Μάλιστα, ο οδηγός του ταχύπλοου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών παραμένουν στο νησί, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν οδηγήθηκαν καν στα δικαστήρια Σύρου, προτού αφεθούν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου!  

Ο εισαγγελέας Σύρου έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Δύο πραγματογνώμονες ψάχνουν γιατί τραυματίστηκε θανάσιμα ο 10χρονος

Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου διόρισε δύο πραγματογνώμονες ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας στο Καλό Λιβάδι.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ταχύπλοο σκάφος το οποίο ενεπλάκη στο θανατηφόρο συμβάν, κατασχέθηκε και φυλάσσεται.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact