ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Αδημονώ για την προσωπική επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν

«Έχουμε έτοιμους νέους δασμούς για την Κίνα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν έτοιμος να καθίσει με την επιτροπή που ερευνά πιθανή συνέργεια μεταξύ της ομάδας της προεκλογικής του εκστρατείας και της Μόσχας, υπό «ορισμένες προϋποθέσεις», αλλά και ότι δεν θέλει να πέσει σε «παγίδα για ψευδορκία».

«Θα το έκανα υπό ορισμένες προϋποθέσεις», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους εν πτήσει.

«Πιστεύω ότι αν συναντιόμασταν θα ήταν μία καλή συνάντηση», είπε προσθέτοντας: «Δεν θέλω να πέσω σε παγίδα για ψευδορκία».

Από το προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς να ερευνήσει την υπόθεση των New York Times μετά την δημοσίευση του άρθρου στις σελίδες γνώμης της εφημερίδας με τίτλο: «Είμαι μέλος της αντίστασης μέσα στην κυβέρνηση Τραμπ».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η υπόθεση του άρθρου θα πρέπει να ερευνηθεί ως θέμα εθνικής ασφαλείας και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει κατά της εφημερίδας.

Και προσωπική επιστολή…

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στην προνομιακή του σχέση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι περιμένει επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν , η οποία πιστεύει ότι θα είναι θετική.

«Ξέρω ότι έρχεται μία επιστολή, μία προσωπική επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν προς εμένα. Παραδόθηκε στα σύνορα…χθες. Είναι στον δρόμο. Είναι ένας κομψός τρόπος…πιστεύω ότι θα είναι μία θετική επιστολή».

Τραμπ και Κιμ είχαν αλληλογραφία κατά τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και είχαν ανταλλάξει μηνύματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χθες, ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ μέσω του Twitter για την έκφραση «της ακλόνητης πίστης του προς τον Πρόεδρο Τραμπ».

Νέες απειλές προς την Κίνα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει έτοιμους δασμούς και για άλλα κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την ώρα που ο κόσμος περιμένει την απόφασή του για την επιβολή δασμών επί εισαγόμενων στις ΗΠΑ κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία μιλάμε, αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ανάλογα με το τι τρέχει μ΄αυτά. Ως ένα σημείο, εξαρτάται από την Κίνα… Και σιχαίνομαι που το λέω, αλλά πίσω απ΄ αυτά έρχονται άλλα 267 δισεκατομμύρια δολάρια, αυτό είναι έτοιμο να γίνει αν το θελήσω. Αυτό αλλάζει την εξίσωση».

Νωρίτερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν θα λάβει αποφάσεις για την απειλούμενη επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης γι΄αυτές. Το γραφείο του Ειδικού Εκπροσώπου των ΗΠΑ για Θέματα Εμπορίου έχει δεχθεί 6.000 σχόλια κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης που έληξε χθες το βράδυ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact