ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Θα πάω στο Τέξας όταν η επίσκεψή μου δεν θα εμποδίζει τους διασώστες

Το πάθημα του Τζορτζ Μπους στον κυκλώνα Κατρίνα το 2005 έγινε… μάθημα για τους επόμενους προέδρους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να πάει στο Τέξας για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές όταν η παρουσία του στην περιοχή δεν θα συνιστά εμπόδιο για τις υπηρεσίες διάσωσης.

«Θα πάω στο Τέξας όταν θα μπορεί να γίνει αυτό το ταξίδι χωρίς να προκαλεί προβλήματα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη ζωή και την ασφάλεια» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο πριν ενημερωθεί για την κατάσταση, με μια δεύτερη βιντεοδιάσκεψη, μέσα σε διάστημα δύο ημερών, με μέλη της κυβέρνησής του που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος θα μεταβεί στο Τέξας το συντομότερο δυνατόν.

Μια προεδρική επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές θα ισοδυναμούσε με εφιάλτη για τις αρχές αφού θα ήταν υποχρεωμένες να αποσύρουν σημαντικά μέσα από τις επιχειρήσεις διάσωσης για να φροντίσουν για την ασφάλεια του προέδρου. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, παίρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τους χειρισμούς του Τζορτζ Ου. Μπους όταν ο κυκλώνας Κατρίνα έπληξε τις ΗΠΑ το 2005, οι επόμενοι πρόεδροι προσπαθούν να δείξουν το ενδιαφέρον τους επισκεπτόμενοι τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Ο Τραμπ, που πέρασε το Σαββατοκύριακο στην προεδρική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, ανήρτησε πολλά μηνύματα στο Twitter, για να δώσει συμβουλές για την ασφάλεια των πληγέντων, να χαιρετίσει την «άριστη» συνεργασία μεταξύ πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών και να ευχαριστήσει τους εθελοντές που κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα θύματα του Χάρβεϊ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact