ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες, τουρισμός και εκπαίδευση οι τομείς ενδιαφέροντος των Γερμανών

Το θέμα της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο συζήτησης

Δράσεις και εργαλεία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και πρόεδρο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο Χανς Χοακίμ Φούχτελ, καθώς και με εκπροσώπους της γενικής συνομοσπονδίας βιοτεχνικών επιμελητηρίων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, ήταν το θέμα της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας. Ο Γερμανός αξιωματούχος εξέφρασε την υποστήριξή του προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός ακόμη πιο ισχυρού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Χανς Χοακίμ Φούχτελ στάθηκε σε τρεις τομείς και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με τις οποίες θα μπορούσε να στηρίξει ενεργά την ελληνική κυβέρνηση:

Πρώτον, στον τομέα του τουρισμού, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι αναγκαία η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ενδυνάμωση του θεματικού τουρισμού, όπου ήδη δραστηριοποιούνται οι γερμανοί tour operators.

Δεύτερον, στον τομέα της επιμόρφωσης και της επαγγελματικής κατάρτισης.

Τρίτον, στον τομέα στον οποίο υπάρχει στενή συνεργασία των δύο χωρών, είναι ο τραπεζικός. Ο Γερμανός αξιωματούχος εξέφρασε την επιθυμία να συμβάλλει στις ενέργειες της Ελλάδας για συνεργασία με διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και με γερμανικές τράπεζες, προκειμένου να στηριχθούν οι ελληνικές εξαγωγές και οι δράσεις όλων των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος Σταθάκης από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται σταθερά σε τρεις ενότητες παρεμβάσεων.

Η πρώτη αφορά τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Η δεύτερη, την αναβάθμιση του θεσμού των επιμελητηρίων μέσω της διαχείρισης του μητρώου επιχειρήσεων, την ίδρυση «one stop shops» για όλες τις συναλλαγές τους με το δημόσιο, αλλά και των υπηρεσιών υποστήριξης των επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, είναι θετικό το γεγονός ότι αναπτύσσονται οι σχέσεις των ελληνικών επιμελητηρίων με τα γερμανικά, τα οποία έχουν ισχυρή παρουσία και βαθιά παράδοση. Ο τρίτος τομέας παρεμβάσεων, συνέχισε ο Γιώργος Σταθάκης, αφορά τομείς αιχμής, όπως ο τουρισμός και η επαγγελματική κατάρτιση.

Όσον αφορά τις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι υπάρχουν πεδία πολλαπλών συνεργασιών και θα είναι καθοριστικό για την ελληνική οικονομία να δημιουργηθούν από κοινού τα εργαλεία, που θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επενδυτών στην Ελλάδα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact