ΚΟΣΜΟΣ

Τραβάει το σχοινί ο Ακάρ: Απειλές πολέμου κατά Ελλάδας για τα 12 μίλια

Τραβάει το σκοινί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μετά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τη δήθεν παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης και την αμφισβήτηση κυριαρχίας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, επανέρχεται με απειλές πολέμου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας εξαπέλυσε απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας σε περίπτωση που η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

«Αν αυξήσετε τα χωρικά σας ύδατα στα 12 μίλια, αυτό σημαίνει ότι εμείς για να μπούμε στα διεθνή ύδατα πρέπει να ζητήσουμε άδεια; Ο λύκος ακόμη κι αν είναι βασιλιάς στα πρόβατα, δεν κάνει τέτοια κατανομή.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το έκανες 6 μίλια, δόξασε την κατάστασή σου και παρέμεινε εκεί. Μην κάνουν λάθος υπολογισμός λέγοντας “τώρα είναι η στιγμή για τα 12 μίλια”. Αυτόν τον λάθος υπολογισμό τον έκαναν και άλλοι δηλώνοντας “μετά την 15η Ιουλίου αυτός ο στρατός δεν μπορεί να κάνει τίποτα”.

Όμως αυτός ο στρατός ένα μήνα μετά πραγματοποίησε την επιχείρηση ασπίδα του Ευφράτη και μετά από μάχες σώμα με σώμα, νίκησε τους ISIS. Άρα να μη μας δοκιμάζουν σε αυτό το θέμα και να μην μπουν σε τέτοια περιπέτεια. Ελπίζω να μην κάνουν ένα τέτοιο λάθος», δήλωσε προκλητικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Η απάντηση της Αθήνας

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν παραιτείται από το αναφαίρετο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, αλλά και στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισαν στον ΣΚΑΪ και την πρόσκληση που απηύθυνε στον ΣΚΑΪ προς την τουρκική πλευρά να αποδείξει εν τοις πράγμασι την πίστη της στο διεθνές δίκαιο ανακαλώντας το casus belli και αναγνωρίζοντας την ανυπαρξία του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Πηγή: skai.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact