ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις και ο κούκος στην ομιλία του Τσίπρα – Τον αποδοκίμασαν στο «Παλέ ντε Σπορ» ενώ διακήρυσσε «Ναι στην Μακεδονία της Αλληλεγγύης στα Σκόπια»!

Με σύνθημα «ναι στην Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης» και «όχι στον εθνικισμό», μιλάει αυτήν την ώρα στο «Παλέ ντε Σπορ» της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρόντων πολλών υπουργών της κυβέρνησης, καθώς και της συντρόφου του, Περιστέρας Μπαζιάνα.

Από την έναρξη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον όσων χρεοκόπησαν τη χώρα. «Δεν επιτρέπουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αντιδρώντας σε αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από μερίδα του κοινού (ένα παρατεταμένο «ουουου», όταν ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στον δύσβατο δρόμο, από τον οποίο πέρασε η χώρα, για να φτάσει σήμερα να χαράσσει τη δική της πολιτική), ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Εδώ μπορούν να’ ρθουν πολίτες με διαφορετική άποψη.

Γιατί γνωρίζουν ότι εδώ μπορούν, γνωρίζουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας».

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να εγκαλούν αυτοί εμάς για μειοδοσία και εθνομηδενισμό και να γυρίσουν ξανά την Ελλάδα στις σκοτεινές εποχές του διχασμού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ είπε ότι πολλοί αμφιβήτησαν τις δεσμεύσεις που είχε κάνει από τη ΔΕΘ «μετά την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της λιτότητας και των μνημονίων», σήμερα όμως «κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας».

«Σήμερα κανείς δεν μπορεί πια να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνησή μας έβγαλε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και του λαού μας» επισήμανε.

«Έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και εμείς την απελευθερώσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά, προτού προσθέσει ότι «προστατεύσαμε τους πιο αδύναμους, μοιράσαμε πιο δίκαια τα βάρη και επαναφέραμε τη δικαιοσύνη». «Καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. Εμείς την ανακτήσαμε. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουραγό των διεθνών εξελίξεων. Εμείς την αναδεικνύουμε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε με νόημα ότι «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους», ενώ δεσμεύτηκε ότι «η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη δεν θα γυρίσουν πίσω». Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Siemens και της Novartis, να παριστάνουν τους υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά ως προδότες και μειοδότες».

Υπενθύμισε, δε, ότι «πολλοί αμφισβήτησαν τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ, σήμερα όμως κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας. Πολλοί είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Πολλοί πίστεψαν ότι θα είμαστε μια σύντομη παρένθεση. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Άλλοι διακήρυσσαν ότι επειδή δεν έχουμε πείρα διακυβέρνησης, διότι δεν προερχόμαστε από πολιτικά τζάκια, είναι προδιαγεγραμμένο να αποτύχουμε. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Όλοι τους έκαναν λάθος».

Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι «δεν παραδοθήκαμε ούτε στους δανειστές, ούτε στα μεγάλα συμφέροντα. Παλέψαμε, ματώσαμε αλλά ανοίξαμε δρόμους». Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι «η έξοδος από τα Μνημόνια είναι μια μακρά πορεία παρεμβάσεων, ακόμα και μέσα στο πιο ασφυκτικό πλαίσιο» και παρέθεσε ως παράδειγμα μία σειρά κυβερνητικών αποφάσεων:

– Καθολική πρόσβαση για 1,5 εκατ. ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία
– Στήριξη των δημόσιων σχολείων
– Μείωση της υπέρογκης επιβάρυνσης των ασφαλισμένων
– Διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος
– Απόδοση της υπεραπόδοσης της οικονομίας
– Μετωπική σύγκρουση με το καθεστώς της αδήλωτης και μαύρης εργασίας
– Άρση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την καταγωγή

Ομιλία στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, της αρμονικής συνύπαρξης των διαφορετικών παραδόσεων και των πολιτισμών είναι εδώ και στέλνει μήνυμα ελευθερίας και δημοκρατίας.

Ομιλία στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. #ΒαρδαρηςΔημοκρατιας

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact