ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις Μεξικανοί, μια Ελβετίδα και τέσσερις Ιορδανοί τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι

«Ένας άνδρας περίπου 20 ετών, γενειοφόρος, ντυμένος στα μαύρα, άρχισε να μαχαιρώνει τουρίστες»

Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις Μεξικανοί και μία Ελβετίδα τουρίστρια, τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρι στον αρχαιολογικό χώρο της Γέρασας, στη βόρεια Ιορδανία, όπου ο επιτιθέμενος συνελήφθη.

«Ο απολογισμός της επίθεσης είναι οκτώ τραυματίες εκ των οποίων τέσσερις Ιορδανοί και τέσσερις τουρίστες, τρεις Μεξικανοί και μία Ελβετίδα», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Ιορδανίας Σάαντ Τζάμπερ. Προηγούμενος απολογισμός των δυνάμεων ασφαλείας έκανε λόγο για έξι τραυματίες.

«Ένας Ιορδανός ξεναγός και ένας αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας» τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τον επιτιθέμενο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας Άμερ Σαρτάουι.

Ο «επιτιθέμενος συνελήφθη αμέσως», σύμφωνα με ανακοίνωση των δυνάμεων ασφαλείας. Καμία διευκρίνιση δεν έχει δοθεί για την ταυτότητά του.

Το κίνητρο της επίθεσης αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Γέρασας, περίπου 50 χλμ. βόρεια του Αμάν, παραμένει άγνωστο.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τους τραυματίες στο δημόσιο νοσοκομείο στη Γέρασα συνοδευόμενος από τον πρεσβευτή του Μεξικού. Δήλωσε πως «τέσσερις από αυτούς φέρουν μέτρια έως σοβαρά τραύματα και οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν τραυματιστεί ελαφρά».

«Μία Μεξικανή τουρίστρια σε σοβαρή κατάσταση καθώς και ένας Ιορδανός ξεναγός» διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Αμάν, πρόσθεσε.

Ο ξεναγός Ζουχέιρ Ζρέικατ, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης, δήλωσε πως αυτή σημειώθηκε «λίγο πριν από το μεσημέρι, ενώ περίπου εκατό ξένοι τουρίστες βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο».

«Ένας άνδρας περίπου είκοσι ετών, γενειοφόρος, ντυμένος στα μαύρα και κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, άρχισε να μαχαιρώνει τουρίστες», οι οποίοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, είπε.

«Τέσσερις ξεναγοί καθώς και τρεις ξένοι τουρίστες προσπαθήσαμε να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο», πρόσθεσε ο Ζρέικατ. «Τον κυνηγήσαμε να καταφέρουμε να τον ρίξουμε στο έδαφος».

«Του πήραμε το μαχαίρι, δεν είπε λέξη μέχρι να φθάσουν οι αστυνομικοί», συνέχισε ο ίδιος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος τίθενται στο στόχαστρο επιθέσεων στην Ιορδανία.

Τον Δεκέμβριο του 2016, η πόλη Καράκ, γνωστή για το κάστρο των σταυροφόρων του 12ου αιώνα, που βρίσκεται 120 χλμ. νότια του Αμάν, αποτέλεσε το σκηνικό μιας φονικής επίθεσης που προκάλεσε 10 θανάτους. Επτά αστυνομικοί, δύο Ιορδανοί πολίτες και μια Καναδή τουρίστρια σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή κατά την οποία τραυματίστηκαν επίσης 34 άνθρωποι.

Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και είχε προκαλέσει φόβους για επιπτώσεις στον τουρισμό, έναν τομέα-κλειδί για την οικονομία που προσπαθούσε να ανακάμψει έπειτα από χρόνια κρίσης που οφειλόταν κυρίως στην αστάθεια στην περιοχή.

Δέκα άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης για την επίθεση αυτή, εκ των οποίων οι δύο σε θάνατο.

Τέσσερα «τρομοκρατικά» περιστατικά είχαν πλήξει τη χώρα το ίδιο έτος εκ των οποίων μια επίθεση αυτοκτονίας τον Ιούνιο την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ και κόστισε τη ζωή σε επτά φρουρούς στα σύνορα με τη Συρία. Το Αμάν έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του συνασπισμού υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ, δύο γειτονικές στην Ιορδανία χώρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact