ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις Μητροπολίτες προσέφυγν στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών

Πράξη έκαναν την αντίθεσή τους στο σύμφωνο συμβίωσης  στα ομόφυλα ζευγάρια 3 μητροπολίτες (Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος) αρχιμανδρίτες, μία μοναχή, και 21 πολίτες, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσβάλλοντας απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με τη οποία καθορίζεται ο τρόπος εγγραφής στα Ληξιαρχεία (ληξιαρχικές πράξεις) των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση του νόμου ως αντισυνταγματικού και αντίθετου στον Αστικό Κώδικα, καθώς όπως λένε, προσβάλλει τα χρηστά ήθη της χώρας μας όπως αυτά καταγράφονται στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα στο άρθρο 5 του συνταγματικού χάρτη της χώρας μας.

Οπως λένε, το επίμαχο άρθρο προβλέπει την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας, η οποία δεν είναι απεριόριστη αλλά υπόκειται στην υποχρέωση σεβασμού των χρηστών ηθών. Η παραβίαση των χρηστών ηθών υπογραμμίζουν, συνδέεται και με την προστασία της οικογένειας όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα και το οικογενειακό δίκαιο.
Οι αιτούντες ζητούν μάλιστα η συζήτηση της προσφυγής τους να γίνει στην Ολομέλεια του δικαστηρίου λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact